Tore Tveit

Tore Tveit

Nominert den 25. april 2023

Kategori: Mur & Betong

BACKE BERGEN AS

bergen, vestland

123.
plass totalt
477
finaliststemmer
301
stemmer
4
nominasjoner

Videohilsen til Tore Tveit fra Scheie, Drillo og Norges Hyggeligste Håndverker!

kotek
Del video

Tore Tveit: – Glimt i øyet og humor på jobben er viktig!

Fra blåruss til håndverker

I Bergen møter vi 48 år gamle Tore Tveit, en snekker med lang erfaring i yrket.

– Egentlig skulle jeg være blåruss på gymnaset, forteller han.

Tore gikk nemlig handel og kontor, men skjønte at han ikke hadde lyst til å fortsette å følge den veien videre.

– Jeg visste ikke helt hva jeg ville bli i ungdommen, sier Tore.

Etter et år i Telemarksbataljonen fikk han sommerjobb hos firmaet Backe Bergen AS.

– Her har jeg jobbet siden! Jeg har fine kollegaer og trives veldig godt, sier han, som i år har sitt 28 år i firmaet.

– I hodet mitt er jeg fortsatt 20 år!

Tore har alltid likt å jobbe med kroppen, det være seg på jobb eller fritid.

– Jeg trener vekter og kampsport, og nå har småen tatt over stafettpinnen, sier han og sikter til sønnen på 12 år. Han hjelper til i klubben, der lang erfaring i både kickboksing og brasiliansk jiu-jitsu kommer til gode.

– Kampsport er veldig bra for både kropp og sjel, konstaterer han. Etter en kneoperasjon påpeker den blide snekkeren at det er litt skavanker som kommer med yrket. Han holder seg allikevel aktiv med vekttrening.

– Vekter er god medisin uansett! I hodet mitt føler jeg meg fortsatt i 20 år!, ler han.

I tillegg til å være AMU representant og BAS, jobber han aktivt med bedriftshelsetjenesten for å forbedre arbeidsforholdene i bransjen. Favorittmaskinen er bindemaskinen, men han har selv gått mer over til armering nå.

– Armeringsmaskinene er geniale! Nå kan du stå alene og armere en hel vegg alene!, forteller han fornøyd.

Tore hjelper nye generasjoner opp og frem

Det er ikke bare innenfor kampsporten Tore liker å hjelpe de yngre. I jobben sin er han opptatt av at alle som kommer inn skal føle at de har sin plass, og tar ekstra hånd om lærlingene.

– Det er gøy å jobbe med ungdommen, og hjelpe nye generasjoner å forme seg, sier han.

Han legger vekt på at det noen ganger kan være ekstra tøft for kvinner ut av skolebenken i møte med et mannsdominert yrke, men Tore er opptatt av at lærlingene skal få en fin overgang fra skole til jobb uansett.

– Det er viktig å ha et glimt i øyet, og humor på jobben. Og: ikke skrem de nye, det er tøft å komme inn som 16-17-åringer, sier han.

Denne holdningen reflekteres også i nominasjonene han har fått. Tores første nominasjon kom fra kollegaen Mats som ikke kunne skryte nok av ham;

“Vi ønsker å nominere vår kjære kollega Tore Tveit til årets hyggeligste håndverker (...)" Om det er noe vi lurer på, så er det bare å spørre Tore, også undersøker han det og svarer så fort han kan. Det er en god trygghet for oss og vi har stor tillit til ham. Han har vært fadder for flere lærlinger opp igjennom, per dags dato har han 2 lærlinger under armen. Tore er opptatt av å dele sine erfaringer og at lærlingen skal reflektere og tenke selv for å utvikle seg best. Han passer på at lærlingen trives på jobb og at de venner seg til arbeidslivet på en god måte. Noe av de beste egenskapene til Tore, er humoren hans. Det er alltid kjekt å prate med ham og får oss alltid til å le på jobb hver dag. Tore er alltid i godt humør og humøret smitter videre på oss andre.”

Finaleklar Bergenser

Tore synes det er stas å være finalist i Norges Hyggeligste Håndverker. Han fikk de gode nyhetene da han var på ferie i Brasil.

– Det er kjempekjekt! Jeg er meg selv, ikke noe mer enn det vanlige.

Han mener kåringen er positiv både for seg selv og bransjen. - Det er veldig spennende og jeg gleder meg til å reise til Oslo!

Nominasjon av Janniche Næss Bergås

25. april 2023

Etter å ha jobba med Tore i snart 7 år i Backe Bergen, er det ingen tvil om at ein slik nominasjon er på sin plass. Tore har sjølv vore i firma i mange år, og har vore tillitsvalgt så lenge eg kan hugse. Han er eit allsidig arbeidsjern som spreke glede og humor på byggeplassen uansett kven han jobber saman med.

Nominasjon av Mats Hellen Kårbø

26. april 2023

Vi ønsker å nominere vår kjære kollega Tore Tveit til årets hyggeligste håndverker. Tore har jobbet i Backe i 27 år og har vært med på flere store prosjekt i regionen og bygget mange betongflåter oppigjennom. Tore har tidligere vært BAS og er i dag hovedverneombud i bedriften og AMU representant for fagarbeiderne. Om det er noe vi lurer på, så er det bare å spørre Tore også undersøker han det og svarer så fort han kan. Det er en god trygghet for oss og vi har stor tillit til han. Han har vært fadder for flere lærlinger opp igjennom, per dags dato har han 2 lærlinger under armen. Tore er opptatt over å dele sine erfaringer og at lærlingen skal reflektere å tenke selv for å utvikle seg best. Han passer på at lærlingen trives på jobb og at de venner seg til arbeidslivet på en god måte. Noe av de beste egenskapene til Tore, er humoren hans. Det er alltid kjekt å prate med han og får oss alltid til å le på jobb hverdag. Tore er alltid i godt humør og humøret smitter videre på oss andre.

Nominasjon av Ida Myhr

26. april 2023

Skikkelig hyggelig kar!!

Nominasjon av Sindre Skjeldas

23. mai 2023

Kjempehyggelig, morsom og skikkelig arbeidskar. Hilsen: meg og Ida Myhr.

;