Anas Jarrari: – Jeg kommer aldri til å slutte å utfordre meg selv

**I Oslo møter vi den blide elektrikeren Anas, som først ble nominert 25. April av sin egen leder Anders. Anas mener selv at han er en rolig og tålmodig type, som er respektfull uansett hvem han snakker med, noe som også reflekteres i alle nominasjonene han har mottatt. **

For Anas startet reisen mot å bli elektriker allerede på videregående. Etter 2-3 perioder med utplassering og glimrende tilbakemeldinger bestemte han seg for å følge drømmen.

– Jeg så potensialet i yrket. Det er alltid behov for elektrikere og ikke minst mulighet for videreutdanning innenfor faget. Jeg liker å se resultatet av jobben jeg gjør, og være med kunden fra start til slutt, det gir en god følelse. Jeg vil bli den beste i faget, og en dag vil jeg starte egen bedrift. konstaterer han!

Alltid i utvikling

Anas liker å tilegne seg ny kunnskap innenfor elektro-verdenen. Både rådgivning, ingeniørteknikk og 3D-modellering interesserer ham. Som fersk lærling klarte han ikke forstå hvordan elektrikerne skjønte hva de skulle gjøre når, og hvordan alt hang sammen.

– Jeg var forvirret i kanskje en uke før jeg begynte å lære meg teknikken. Jeg er veldig stolt over å ha sugd til meg all kunnskapen jeg kan og har jobbet hardt for det.

Anas liker å sette seg høye mål, og jobbe hardt og dedikert for å oppnå målene, og når målene er oppnådd setter han seg nye, enda høyere mål.

– Jeg vil alltid være i utvikling og lære, det er en stor motivasjon.Når jeg vil noe, jobber jeg hardt for det, og ofrer mye. Jeg planlegger hverdagen godt for å møte kundene forberedt, og god planlegging er halve jobben, forteller den dedikerte elektrikeren. Har jeg en dårlig dag, prøver jeg å restarte innstillingen min på jobb. Blant kunder og kollegaer vil jeg vise meg selv fra min beste side.

Han mener det er viktig å være profesjonell uansett, og at alt kan ses på som læring.

– Jeg skrur ikke av jobbtelefonen kl. 15, men følger opp selv om det kommer meldinger etter endt arbeidstid. Denne dedikasjonen har vist seg å være lønnsom da han fikk aleneansvar for firmaets vakttelefon.

– Det er et stort ansvar! Man må kunne rykke ut til alle døgnets tider. Han innrømmer at dette ikke gir han like god tid til å forberede seg som han ellers ville gjort, men når kundene trenger hjelp stiller han opp.

– Er man på jobb, så er man på jobb. Anas dedikasjon til jobben kan ta mye tid, og han innrømmer at det kan gå utover både tid med venner og familie, men han er flink til å prioritere. Utenom det sosiale prioriterer han trening og å holde seg i form.

– Jeg kommer aldri til å slutte å utfordre meg selv.

En ære å få komme til finalen

Anas liker at det finnes en kåring som Norges Hyggeligste Håndverker.

– Det skulle bare mangle!, bryter han ut. Håndverkerne blir ofte litt glemt, men vi er jo med på å løfte landet. Han innrømmer at det betyr veldig mye å bli nominert.

Og stemmer og nominasjoner har det på ingen måte skortet på. Blant alle lovord blir Anas beskrevet som en dyktig fagperson, som er både utrolig hyggelig, imøtekommende og profesjonell i sitt arbeid.

– Jeg setter stor pris på hver eneste nominasjon og stemme. Det er en ære å representere elektrofaget i kåringen, forteller han.

;