Burim Avdyli – Ville jobbe med håndverk “når jeg ble stor”

35 år gamle Burim Avdyli har bodd i Norge siden 2016, og er en håndverker med et ekstra øye for møbelsnekring. Han har jobbet med kjøkken i over syv år, og til daglig jobber han som kjøkkenmontør i Drømmekjøkkenet AS. Burim er en fagmann med stor stolthet i faget sitt!

Interessen for håndverkfai startet allerede i ung alder. Burim er opprinnelig fra Kosovo, men bor i dag på Jessheim. Interessen for faget har han hatt med seg hele veien fra Kosovo til Norge.

– Jeg hjalp ofte naboen vår som ung, med kjøkkenet og oppussing. Det var noe jeg likte veldig godt, og fortsatte med det “når jeg ble stor”, humrer Burim.

Hadde ikke hørt om kåringen

Burim er nominert i kategorien Åpen Klasse, og det er kjøkkenmontering som er hans spesialitet. Den første nominasjonen han fikk i årets kåring er skrevet av Niklas Rønnes. Ord som “dyktig”, “positiv holdning” og “favoritt blant kunder” går igjen:

«Burim er en ekspert kjøkkenmontør som kan beskrives med to ord: ekspertise og positiv. Det er ingen tvil om hvor flink og dyktig han er i sitt felt. Med mange års erfaring, kan Burim utføre oppgaver som andre kanskje vil ha problemer med å fullføre. Men det er ikke bare Burims kompetanse som gjør ham så fantastisk. Det er også hans positive holdning og evne til å alltid være blid og glad som gjør ham til en favoritt blant kunder. Å se et prosjekt bli fullført til glede for kunden er en stor stolthet for Burim. Han vet hva som skal til for å få jobben gjort riktig og effektivt.»

– Jeg blir jo veldig stolt, sier Burim litt forsiktig. Til tross for at han ikke hadde hørt om kåringen før han selv ble nominert, syns han det er stort å være med.

– Jeg tror ikke jeg vinner, men det hadde jo vært veldig kult, sier han.

Aldri en kjedelig dag på jobb

Arbeidsdagene til Burim er aldri helt like. Han er glad i kundekontakt, og det er tydelig at kundene setter pris på ham. Det kommer tydelig frem i nominasjonen fra Ole Mevlut Hermansen som skriver:

«Brukt Burim noen ganger for kjøkken og diverse arbeid og han er den mest kreative og dyktige håndverkeren jeg har vært borti i sitt felt. Rask som et lyn er han også.»

Nominasjonen avsluttes med skriver Ole Mevlut Hermansen, og følger opp med «I tillegg kjekk, hehe. Alt i ett med denne karen altså, helt utrolig :) Lykke til».

– Jeg har aldri en kjedelig dag på jobb! sier Burim han med et smil.

;