Einar Arntzen: - Livet er for kort til å være sur!

**I Narvik møter vi Einar Arntzen, en blid snekker med over 36 års erfaring i yrket. Han er tømrermester med en forkjærlighet for møbelsnekring. **

– Både far og bestefar var møbelsnekker, og bestefar hadde et møbelsnekkeri, forteller han. Her fikk Einar spikke og mekke med alt mulig praktisk. Allerede i 7-årsalderen smidde han sin egen pil og bue.

– Dette har jeg gjort hele livet, ler Einar.

Humor er viktig, men seriøsitet settes like høyt

I 2005 startet han firmaet Effecct Bygg AS med en kollega, som han senere kjøpte ut. Frem til for to år siden drev Einar firmaet alene. Han forteller at han liker den varierte hverdagen, og ikke minst folka han omgir seg med. Einar har mye yrkesstolthet og strekker seg langt for å gjøre en best mulig jobb.

– “Bedriftens motto er rett skal være rett, og det står jeg for”, sier han stolt

Går man på en blemme skal det rettes opp i. – Vi samarbeider med mange ulike yrkesgrupper på prosjektene, og det beste er å snakke sammen på en ordentlig måte, forteller Einar.

Tømreren synes det er stor stas å bli nominert i årets kåring. Den første nominasjonen tikket inn allerede 5. Mai, fra tidligere kunde Mariann. Hun skriver varmt om Einar;

“Jeg har virkelig følt støtte og fått ufattelig mye god hjelp og råd i de 2 årene jeg bygde. Jeg er en person som må føle meg frem for at det skal bli rett. Einar har vært en tålmodig lytter og rådgiver. Det var trygt og fint å ha han med i prosessen. Jeg har tenkt mange ganger at han burde hedres for måten han er på. Raus, omsorgsfull og løsningsorientert.”

– Jeg er tydeligvis hyggelig, da!, ler han. For Einar er det viktig å være profesjonell, men humor er også en like stor del av hverdagen.

– Livet er for kort til å være sur. "Hos oss er det høyt under taket og litt skitprat må til." Han har alltid en lett og hyggelig tone med alle kolleger, kunder og samarbeidspartnere. – Man tilbringer jo tross alt 8-9 timer med disse folka hver dag!

Engasjert i idrett for unge

På fritiden liker Einar best åpent hav og mulighetene fjellet gir.

– Jeg er veldig glad i store båter med rask motor! Det har jeg fått inn med morsmelka, og drevet med hele livet, sier han

Om vinteren går det i alpint.

– Jeg har vært utrolig mye i slalombakken, både som trener, sponsor via firmaet, og på fritiden med familien på slep. Einar mener det også er viktig å sponse idrett for de unge, og sponser aktivt både fotball-og ski-lag i nærområdet.

;