Eivind Fonn: – Det er fint å gjøre et nevenyttig arbeid, og gjøre noe for andre.

**Den hyggelige betongfagarbeideren og Harstadværingen, Eivind ble først nominert 1. Mai av venn og kollega Elena. Etter det har nominasjonene og lovordene strømmet på. Eivind beskrives nemlig som tidenes arbeidsjern og en kjernekar fra innerst til ytterst! **

Fra fiske til betong

Einar har utdanning både innenfor mekanikk og transportfag Han startet karrieren som fisker,og tilbragte flere år på havet før han vendte nesen mot land igjen. Den blide nordlendingen forklarer at den fysiske delen av sin nåværende jobb ikke er noe problem.

– Fiskeryrket er tungt også, men man er litt låst ute på havet uten mulighetene til å styre dagene selv.

Etter dette begynte han å jobbe i farens firma, hvor han har jobbet de siste syv årene. – Jeg så at det var et marked og behov for flere innenfor kjerneboring og betongsagere, forklarer nordlendingen.

– Ofte blir det sett på som en skitjobb, men jeg styrer dagene selv og det er variert. Nå har jeg mer fritid og det er fint.

Glad i fart og spenning

Med en mer fleksibel timeplan blir det også tid til å dyrke hobbyene, og hobbyer, det er det nok av. – Jeg kjører motorsykkel på sommeren, og snøscooter om vinteren, forteller Eivind

At man får mye igjen for å være hyggelig, er han også klar og tydelig på. – Man vet aldri når man møter på noen igjen, så det er viktig å gi et ålreit inntrykk, presiserer den joviale håndverkeren, som også beskriver seg selv som sosial og en som kommer overens med de fleste. – Jeg prater med hvem som helst og jeg liker folk.

Vi bygger landet!

På spørsmål om hvorfor en kåring som Norges Hyggeligste Håndverker er viktig har han følgende å si; – Det må være at man kan gjøre et nevenyttig arbeid og gjøre noe for andre. Vi bygger landet! Han mener dessuten at kåringen nok er en tankevekker for mange. – Det setter en standard.

Og at han har planer om å fortsette som hyggelig håndverker i mange år til er han ikke i tvil om.
– Det er alltid mange kunder man må levere til, og det er ikke hver dag det er så lett å gjøre enhver type jobb.Man må tenke at man skal gjøre dette lenge! Da gjelder det å trå til, sier den blide nordlendingen.

;