Jens H. Nilssen: - Jeg legger både sjel og lidenskap i å gi kunden det lille ekstra

**Det sies at alle gode ting er tre, og kanskje er det nettopp slik for den blide snekkeren fra Tønsberg. Det er nemlig tredje gang han er i finalen av Norges Hyggeligste Håndverker. Om han vinner er han klar og tydelig på hva han skal bruke premien på:– Da skal jeg ut på en skole og renovere en sløydsal. **

– Jeg ble sjokkert, men kjempeglad over å komme til finalen igjen. Det er en stor anerkjennelse, forteller Jens.

For mange er han allerede et velkjent fjes, både i bransjen og i Hyggeligste-sammenheng. Han har nemlig kommet seg helt til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker hele to ganger tidligere. Både i 2021 og i 2022 fikk han såpass mange stemmer og nominasjoner at han stod igjen som en av topp tre i sin klasse.

Med snart halve livet tilbragt i bransjen er det ingen hvem som helst vi har med å gjøre. Jens er med ordentlig ringrev. Til tross for lang erfaring etter mange år som håndverker, husker han paradoksalt nok bare halvparten av det. Da han som 19-åring var i lære som plate- og sveisearbeider, skjedde det noe som skulle endre livet radikalt. Jobbende høyt oppunder taket løsner platen Jens står på og han faller seks meter rett ned. Begge knærne knuser og en jernrist faller etter og treffer ham i hodet. En dramatisk og stygg arbeidsulykke som mer eller mindre slettet hans første 19 leveår fra hukommelsen.

– Det første jeg husket da jeg våknet etter ulykken var da jeg satt under pilètreet i hagen som liten gutt. Jeg har siden tidlig alder hatt en lidenskap for trær og allerede som 19-åring laget jeg mine egne møbler. Etter ulykken tok jeg opp igjen arbeidet med treverk og det utviklet seg raskt til et levebrød. Det ble ren terapi for meg, forteller han.

Lever av lidenskapen

Det å kunne leve av lidenskapen sin har bestandig vært en drøm for Jens, og i 2018 startet han håndverksbedriften, YESWOOD. Et snekkerverksted hvor han produserer håndlagde møbler, interiør og kvalitetshåndverk utenom det vanlige. Alt fra spisebord og kjøkken, til utendørsprosjekter og mindre interiør er jobber som Jens står bak, til stor begeistring fra kundene.

At kundene er begeistret er det ingen tvil om, det kommer tydelig frem gjennom alle nominasjoner og stemmer denne våren. Jens blir nemlig beskrevet som en som brenner for arbeidet sitt, er utrolig kreativ og kunnskapsrik, og ikke minst, en håndverker som tryller frem kunst av treverk.

– Jeg elsker treverk og jeg liker å kunne hjelpe andre med å få noe helt unikt de ikke kan få kjøpt noen andre steder, noe personlig og spesiallaget. Det er givende å kunne legge både sjel og lidenskap i å gi kunden det lille ekstra, og se hvor utrolig glade og overrasket de blir, forteller han entusiastisk.

Også i firmalogoen til håndverksbedriften er det et pilétre, som et symbol på den lidenskapen han har hatt siden han var liten gutt. I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av tre og gammelt håndverk, beskrives han av både kunder og kollegaer som en JA-mann av de sjeldne, og dermed finnes det knapt et mer passende firmanavn enn nettopp YESWOOD?

;