Lea Erlandsen er Norges Hyggeligste Håndverker 2023

Lea Erlandsen får hovedprisen av Erna Solberg
Lea Erlandsen får hovedprisen av Erna Solberg

Lørdag kveld var det duket for bransjekåringen Norges Hyggeligste Håndverker på ærverdige Gamle Logen i Oslo. Blant 24 nominerte i ulike kategorier var det til slutt elektrikeren fra Rauma som gikk helt til topps.

Siden april er det kommet inn over 3800 nominasjoner og over 270 000 stemmer og kåringen har skapt et bredt nasjonalt engasjement for håndverksbransjen. Til slutt var det Lea Erlandsen fra Isfjorden i Rauma kommune som trakk det lengste strået i denne prestisjetunge bransjekåringen. I tillegg til årets hovedpris, tok hun også hjem prisen for årets elektriker under lørdagens kåring.

En stolt vinner

Det var en stolt, glad og skjelven vinner som tok imot hovedprisen av selveste Erna Solberg, på ærverdige Gamle Logen i Oslo lørdag kveld.

– Det er helt surrealistisk. Jeg tror ikke det kommer til å gå helt opp for meg før kanskje neste uke, sier en overrasket og glad vinner.

Leverte på alle kriteriene

– Lea har levert svært bra på alle juryens kriterier. Hun har gode holdninger til kunder, er opptatt av mangfold i bransjen, hun er svært dyktig faglig. Hun har også fått tusenvis av stemmer og nominasjoner, engasjerer seg i eget nærmiljø, i tillegg til å fremme håndverksfagene på en positiv og fin måte, sier juryformann og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund.

Norges Hyggeligste Håndverker er bransjens største og viktigste kåring, og er et initiativ som skaper større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Årets kåring var den syvende i rekken og engasjementet har vært stort, også i år. – I år har det kommet inn hele 3819 nominasjoner, noe som er det høyeste antall noensinne. I tillegg har det kommet inn 270 000 stemmer, noe som er det nest høyeste vi har sett i Norges Hyggeligste Håndverkers historie. Dette er veldig gode tall, og det er tydelig at det finnes utrolig mange hyggelige håndverkere der ute, og at dette engasjerer bredt.

Et nasjonalt behov

– For å møte et nasjonalt behov for nesten 100 000 flere fagarbeidere i 2030, så må vi gjøre mange tiltak. Et av dem er prosjektet Norges Hyggeligste Håndverker, som gjennom positiv historiefortelling og flotte rollemodeller bidrar til å inspirere ungdom til å bli fremtidens fagarbeidere, sier Erna Solberg.

;