Mats Helland-Hansen: – Jeg har drømt om å bli tømrer siden barndommen!

Mats Helland-Hansen, blant kollegaer kjent som Hortens egne ‘Freddy Kalas’, er tømrerlærling som kjemper om tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Med sitt joviale smittende humør sprer Mats glede til alle han møter. Han lever nå ut sin barndomsdrøm om å bli tømrer.

– Jeg har alltid ønsket å bli tømrer, helt siden barndommen, smiler Mats.

Mats sin vei til drømmeyrket var litt kronglete. Selv etter å ha startet med yrkesfag, jobbet han steder som ikke gav en positiv innføring i tømreryrket.

– Etter den erfaringen ble jeg ganske demotivert til å bli tømrer, så derfor startet jeg med påbygg, og jobbet heller på MAXBO i noen år, forteller han.

Men plutselig kom han over Kay fra kontoen @heltivatersnekkerservice på Instagram. Instagramkontoen viste frem faget på en så spennende måte at Mats tok steget og spurte Kay om mulighetene for å starte som lærling hos ham. Dette møtet førte til et nytt kapittel i Mats sin karriere, og han gjenoppdaget sin forkjærlighet for tømrerfaget.

– Da jeg fikk lærlingplass hos Kay kastet jeg alt jeg hadde i hendene, og startet som lærling her i vakre Horten! Jeg har ikke angret ett sekund, sier han entusiastisk

Med morfar som forbilde

Takket være jobben hos Byggmann Kompetansebygg fikk Mats oppleve mestring og vekst som tømrerlærling. Men mye av inspirasjonen bak tømrerdrømmen kommer fra morfaren til Mats, som er et stort forbilde for tømrerlærlingen.

– Morfar er en ‘gjør-det-selv’ type, som jeg alltid beundrer. Så jeg har alltid sett veldig opp til ham, smiler Mats.

Utover sin kjærlighet for håndverkeryrket, er 21-åringen også lidenskapelig opptatt av musikk. Mats liker godt å både spille piano, lytte til, og lage egen musikk. Dessuten ligger hans hjertet hos Strømsgodset, hans favorittfotballag.

Givende å kunne realisere folks drømmer

Hjemme fortsetter ofte håndverkerarbeidet, hvor Mats engasjerer seg i oppussingsprosjekter både for seg selv og familien.

– Det å kunne realisere folks drømmer er utrolig givende, både på hjemmebane og på jobb, sier han. Kundenes tilbakemeldinger er det som gir Mats mest drivkraft i hverdagen.

– Responsen fra kundene er utrolig motiverende. Den direkte kundekontakten er helt unik!

Får alle rundt seg til å føle seg bra

Mats elsker også den umiddelbare tilfredsstillelsen arbeidet gir.

– Det jeg liker veldig godt med jobben min er å kunne se resultatene etter endt dag, se at man har produsert noe man kan være stolt av!, smiler Mats.

Nominasjonene til Mats er fylt med lovord som “positiv”, “løsningsorientert”, og “kvalitetsbevisst”. Mange fremhever hans sosiale og inkluderende væremåte. Kay, sjefen hans, beskriver Mats «en fantastisk kollega som får alle rundt seg til å føle seg bra, både kunder og kollegaer setter enormt pris på Mats!».

– Det å bli nominert gir meg utrolig mye motivasjon! Jeg opplever det som skikkelig stort, spesielt det å komme til finalen!, avslutter Mats.

;