Norges hyggeligste og tryggeste håndverkere?

**Tryg og Abax tilbyr løsninger for å passe på håndverkerne. Derfor er Tryg og ABAX naturlige sponsorer av Norges Hyggeligste Håndverker. **

Tryg Forsikring har vært en sponsor i flere år. I årets kåring utvider de samarbeidet og er med som gullsponsor. Direktør i Tryg Næringsliv Ingeborg Morken, er med i juryen og jobber i disse dager med å vurdere finalistene mot en rekke kriterier:

– Kåringen representerer en positiv kraft i håndverksbransjen, og har verdier som vi i Tryg ønsker å assosieres med. Håndverkere er viktige for oss i skadeoppgjør og forebygging, og blir uunnværlige for fremtidens Norge. Vi er stolt over å ta en aktiv rolle i kåringen i år, forteller Morken.

Sammen med Tryg er ABAX uløselig knyttet til alle som kjører bil i jobbsammenheng, ikke minst håndverkere. Begge selskapene leverer i essens trygghet til håndverkskundene sine.

– Norges Hyggeligste Håndverker er en kåring som minner oss om hvilken sentral rolle håndverkerne spiller i livene til hver enkelt av oss og samfunnet som helhet. Vi ønsker å løfte håndverkernes status og rekruttering. Det er en ære å sponse en kåring som Norges Hyggeligste Håndverker, sier Camilla Runnerstrøm Laumatia i ABAX.

En game-changer for håndverkere på vei til neste oppdrag

Håndverkere bruker ofte bil i hverdagen. Vi har over en halv million varebiler i landet, og håndverkere og servicebedrifter står for tre av fire kilometer kjørt i jobbsammenheng. Håndverkere spiller derfor en stor rolle for trafikksikkerheten i landet. Nesten daglig er varebiler involvert i trafikkulykker med personskade (301 ulykker i 2022).

Dette er noe av bakgrunnen for et unikt samarbeid mellom forsikringsselskapet Tryg og ABAX, sistnevnte kjent for løsninger knyttet til sporing av kjøretøy. Gjennom smart bruk av ABAX sin teknologi, kan håndverksbedrifter gjøre arbeidsdagen tryggere for alle ansatte. Tryg Adferdsforsikring, som det heter, stimulerer til tryggere atferd i trafikken.

HMS-arbeid på fire hjul

Mange har allerede fått oppleve hvor godt samarbeidet virker. Mandal Bygg er blant dem. Byggmester Kristoffer Akersmyr sier at løsningen gjør det enkelt for ham å ta godt vare på sine ansatte:

– Når vi kjører til og fra en byggeplass, flyttes HMS-arbeidet over på fire hjul. Det er viktig for oss at kollegene kommer trygt frem og trygt hjem til familien. Vi trenger hoder og hender på jobb hver dag. Med ABAX får hver enkelt en score på hvordan de kjører. Nå har vi en intern konkurranse om å kjøre tryggest, sier en entusiastisk Kristoffer.

Han kan også like at bedre kjøreatferd resulterer i mindre bruk av drivstoff, lavere verkstedregninger og lengre levetid for firmabilene.

Smart løsning med sterkt personvern

Partneren i samarbeidet, Tryg Forsikring, er ikke minst kjent for de mange tusen livbøyene langs vannkanten over hele landet – satt ut for å forebygge skader. Bent Nygård i Tryg sier at ABAX-samarbeidet passer som hånd i hanske med forsikringsselskapets identitet:

– Gode handlinger skal lønne seg. Dyktige sjåfører med et trafikksikkert kjøremønster får en rekke fordeler hos Tryg. I tillegg til gevinstene som Kristoffer nevner, er det også mye enklere å forsikre bilparken med denne løsningen, sier Bent.

Slik fungerer det: Når Kristoffers kolleger i Mandal Bygg er på veien, registrerer ABAX-sensorene hvordan bilene blir kjørt. Samtidig ivaretas personvernet for hver enkelt medarbeider – alle GDPR-hensyn er ivaretatt.

– Samarbeidet mellom Tryg og Abax bidrar til at håndverkerne og andre kan ferdes tryggere i trafikken, sier Bent.

Se finalen i Norges Hyggeligste Håndverker 2023 på www.hyggeligste.no, 23. September kl. 16:45 presis!

;