Oleksii Sinitsyn: – Alt må gjøres på korrekt måte eller ikke i det hele tatt!

**Møt Oleksii, en 39 år gammel tømrer bosatt i Oslo. Oleksii har dedikert over 18 år av sitt liv til tømrerfaget, med de siste 12 årene her i Norge. Han er opprinnelig fra Ukraina, hvor han kommer fra en familie med sterke tradisjoner for håndverksfaget – både hans far og bestefar var også stolte tømrere. **

I dag har Oleksii sin egen bedrift, i tillegg til familie og en sterk drivkraft til å hjelpe ukrainske flyktninger som kommer til Norge.

Med andre ord har tobarnsfaren mye på gang. Med skrutrekkeren nærmest som en forlengelse av kroppen, beskriver Oleksii seg selv som en detaljorientert håndverker som setter pris på presisjon i hvert prosjekt han tar på seg.

– Jeg liker å skape og bygge ting! Jeg er også altfor pirkete. Alt må gjøres på korrekt måte eller ikke i det hele tatt, spesielt på jobb så klart! Dette kan også kona mi bekrefte, smiler Oleksii.

En tømrer med lidenskap for fridykking

Ved siden av håndverkeryrket, har Oleksii en stor lidenskap og interesse for fridykking og sjølivet. Derfor har han reist mye rundt i Norge for å kunne dykke langs kystlinjen. Da han kom til Norge for 12 år siden fikk han muligheten til å forme sitt eget liv med ekstra tid til dykking, verdifull kvalitetstid med barna og familien sin.

– Jeg elsker at det er en så god balanse mellom arbeid og fritid her i Norge, og slik ønsker jeg det også for mine ansatte. Muligheten til å bygge det livet man vil ha. Jeg er utrolig takknemlig for det!

Verdifullt å bygge drømmen til kunder

Med stadig store oppussingsprosjekter på gang, deler tømreren at hans ansatte hos Vi Fikser AS spiller en stor rolle i å motivere ham gjennom arbeidsdagene.

– Alle er flinke, de er gode på det sosiale og finner på morsomme ting sammen på jobb eller utenom jobbtider, for eksempel rafting!

Som håndverker syns Oleksii at det er ekstra verdifullt at man ikke bare jobber for seg selv, men bidrar til å bygge drømmene til folk. Han synes det er artig å kunne være en del av hele visjonen og prosessen til kunden.

– Jeg har mye kontakt med kunder hver dag, for å informere kunden hele veien og holde en god dialog. På den måten blir jeg ofte en del av hele prosessen i prosjektet, forklarer Oleksii.

Håndverk handler om å skape noe meningsfullt

Oleksii har vært med på mange store renoveringsprosjekter. Deriblant et omfattende oppussingsprosjekt med et 90 år gammelt hus på Nesodden som måtte utbedres på alle plan. Oleksii totalrenoverte huset, og fikk stor glede av å se resultatet fra dette prosjektet. For tømreren handler håndverk om å skape noe meningsfullt for kundene sine.

– Det er ett år siden jeg gjorde dette prosjektet, og kunden ringer fortsatt og viser takknemlighet for jobben vi gjorde, smiler Oleksii.

Tobarnsfaren har også fått mye ros for andre renoveringsprosjekter han har gjort, deriblant et prosjekt som beskrives i nominasjonen fra Mats Nylen. Der var Oleksii en kritisk del av arbeidet, som en fantastisk rådgiver og entreprenør i prosjektet.

– Det er fornøyde kunder og deres positive tilbakemeldinger som motiverer og inspirerer meg i hverdagen. I tillegg til å se resultatet av det jeg lager, og selvfølgelig også nominasjonene fra Norges Hyggeligste Håndverker!

Nå er Oleksii i gang med totalrenovering av enda et hus, og syns det er utrolig med alle fine nominasjoner han har fått og det faktum at han er en av de 24 finalistene.

– Jeg har virkelig ikke ord! Jeg er veldig spent og glad for å komme videre i det hele tatt! Alle venner og familie heier på meg, som er helt fantastisk!

;