Petter Warnes: – Jeg har aldri angret på at jeg ble rørlegger!

**59 år gamle Petter Warnes har arbeidet som rørlegger over halve livet. Som ung hadde han som mål å ta fagbrev i et av håndverksfagene. Valget falt på rørleggeryrket som virket både allsidig og spennende. **

Dette viste seg å være riktig valg, og Petter har aldri angret på at han endte opp som rørlegger. Noe av det han verdsetter mest med yrket er den varierte arbeidshverdagen.

– Ingen dager er like, og det gjør at jeg gleder meg til å se hva hver dag har å by på, sier finalisten.

En aktiv rørlegger som er glad i friluft

Petter er opprinnelig fra Skaun, i Trøndelag, men er nå bosatt i Trondheim. Byens tilknytning til marka legger godt til rette for å dyrke rørleggeren sine fritidsinteresser. For å koble av fra jobbhverdagen er han nemlig glad i å tilbringe tid i marka og på fjellet.

– Selv om jeg elsker å jobbe, og er veldig fornøyd med arbeidshverdagen min, er det viktig å koble av noen ganger. For meg er det magisk å ta en pustepause ute i frisk luft, omringet av norsk natur, sier han.

Petter liker altså å være i aktivitet på fritiden og har hatt en sentral rolle i fotballmiljøet, hvor han har vært trener på ulike nivåer. For rørleggeren har det vært givende å dele egen kompetanse slik at de han trener kan nå sitt potensial.

Nominasjonene renner over med komplimenter

Rørleggeren er sosial, og beskriver seg selv som både hyggelig og utadvendt. Han understreker at han ikke orker å gå rundt og være sur. Denne innstillingen har tydeligvis smittet over på andre, for det mangler ikke på stemmer og engasjement rundt Petter i årets kåring. I tillegg bugner de innsendte nominasjonene av komplimenter.

Blant annet nevnes hans faglige dyktighet, smittende humør og brennende engasjement. Robin Andemoe er en kollega og står bak en av de innsendte nominasjonene. I nominasjonen beskrives Petter som en kjernekar, og en stødig støttespiller som alltid stiller opp.

En mann med positiv påvirkning

Petter understreker at han setter pris på hver og en nominasjon som har blitt sendt inn, men det er spesielt én nominasjon som var ekstra stas å lese.

– Nominasjonen til Mahdi traff hjertet mitt. Han er en jeg har trent fotball for tidligere, sier den hyggelige rørleggeren. Mahdi sin nominasjon beskriver Petter som både blid og en gledesspreder, og Petter understreker at det er fint å vite at han har hatt en positiv innvirkning.

Selv om Petter ikke hadde hørt om den årlige bransjekåringen før i år, synes han at det er veldig hyggelig å komme helt til finalen.

– Det varmer hjertet at det er så mange som mener jeg fortjener tittelen Norges Hyggeligste Håndverker, avslutter Petter med et smil.

;