Thomas Liestøl: – Det er helt sykt å komme til finalen!

Allerede som 14-åring begynte Thomas å bli med faren sin på jobb. Dette var startskuddet på en karriere i håndverksyrket.

– Jeg var ganske skolelei. Redningen ble da jeg under utdanningen var utplassert hos en blikkenslager, sier Thomas.

Og slik ble det. Thomas fullførte fagbrevet som blikkenslager, og er i dag daglig leder i “Sola Parkettsliperi AS”. I tillegg til han selv, består bedriften av tre ansatte og et par lærlinger. Fellesskapet i bedriften er noe Thomas setter stor pris på.

– Det er den gjengen som får meg opp av senga om morgenen. Jeg elsker å møte kollegaene mine, og planlegge uka sammen, sier Thomas.

En utadvendt og positiv håndverker

Det er ikke bare kollegaene som gjør dagene til den blide blikkenslageren bedre. Han legger ikke skjul på at noe av det beste med jobben er alle de hyggelige kundene han får mulighet til å møte.

– Kundekontakten er definitivt noe av det beste med jobben! Jeg er en ganske utadvendt person, og elsker å møte nye folk, smiler Thomas.

Med en vellykket bedrift, oppussing på hjemmebane, og kone og to bonusbarn, er det lite tid til fritid.

– Det passer meg perfekt! Jeg elsker å ha mange baller i lufta, stråler han.

Det renner inn med hyggelige nominasjoner

Det er mange som mener at blikkenslageren fortjener tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Thomas sin lidenskap for god kundekontakt går ikke ubemerket hen ifølge de innsendte nominasjonstekstene, som bugner av komplimenter.

Thomas blir beskrevet som både snill, morsom, pålitelig, og en kunstner innenfor sitt fagfelt. Det er tydelig at kundene setter like stor pris på den hyggelige blikkenslageren, som han setter pris på kundene.

– Jeg er veldig takknemlig for alle de fine nominasjonene som har kommet inn, og ikke minst alle som har stemt. Det er helt sykt å komme til finalen, sier Thomas.

Den første nominasjonen ble sendt inn av Aleksander Sola, som både er kollega og nevø. I nominasjonsteksten skriver Aleksander:

“Thomas er en fantastisk kollega og er alltid imøtekommende og snill med kundene, han brenner for yrket han driver på med!”

– Det er veldig koselig at Aleksander valgte å nominere meg til denne kåringen. Det er også han jeg vil gi premien til hvis jeg stikker av med seieren, avslutter Thomas.

;