Tore Hermansen: – Bestefar var pådriver, og jeg ble maler!

På Giske i Møre og Romsdal møter vi Tore, en maler med lang erfaring i faget og et hjerte som banker for sjø og hav. Tore ble nominert 2. mai av datteren sin, og siden har det kommet inn mange fine nominasjoner.

Selv beskriver han seg som en livsglad og oppegående fyr, en beskrivelse som reflekteres i nominasjonene han har fått. «Tore er en fremragende maler med hjerte for faget.» skriver Kurt Tysnes, og Kjetil Berge skriver «Han er positiv og kreativ, og har kundefokus så det holder, og jeg heier selvfølgelig på Tore!».

Veien til å bli maler ble til ved en tilfeldighet.

Selv om Tore i dag er en stolt fagmann, var det på grunn av familien han endte der han er nå.

– Det var egentlig ikke planen å bli maler, men bestefaren min drev eget malerfirma og var en stor pådriver for meg, forteller Tore.

Etter en kort prøveperiode med penselen var det gjort, og karriereveien var klar.

Malestrøk på tradisjonelle bygg

Tore er stolt av arbeidet han gjør, men syns det er ekstra stas å få jobbe på verneverdige bygg. Han har for eksempel vært en del av malerteamet som jobbet ved ærverdige Bogstad Gård i Oslo.

– Her drev vi med antikvarisk arbeid. Holmenkollen Park Hotell er også et godt minne, sier han, og trekker særlig frem læremesteren fra denne tiden som en som har utgjort en forskjell.

På spørsmålet om hva som er hans favorittverktøy svarer han ikke overraskende pensler til finarbeid. Selv om Tore trives godt med å jobbe på tradisjonelle og verneverdige bygg, så består hverdagen mest av forsikringsjobber på tak og vegger.

Kunden er alltid i fokus!

I løpet av arbeidshverdagen møter denne hyggelige maleren alle mulige kunder, og har lært seg å være en serviceinnstilt fagmann, uansett hvilken utfordring han møter.

– Det er viktig å være hyggelig med kunder og kollegaer, understreker han.

Det gjør Tore ved å være seg selv, og møte enhver kunde med et stort smil!

;