Uten håndverkerne er Norge i ustand

I STAND-skilt, Sørenga i Oslo, 15.06.23
I STAND-skilt, Sørenga i Oslo, 15.06.23

15. Juni våknet Oslo opp til en påminnelse utenom det vanlige. Blå I STAND skilt var plassert ut på mange ulike steder i byen, og minnet befolkningen på hvor viktige håndverkerne våre er. De holder nemlig landet vårt i stand!

Norge vil mangle nærmere 100 000 fagarbeidere innen 2035, viser prognoser fra SSB. Uten håndverkeren går ting vi tar for gitt fra i stand, til i ustand. Vi har et enormt underskudd på håndverkere, og vi må styrke bransjens omdømme for å rekruttere flere til yrkesfagene. Derfor er det viktig at samfunn og media løfter frem de gode og positive historiene fra håndverksbransjen, da dette skaper inspirasjon og engasjement for yrkesfagene.

– Uten håndverkerne stopper Norge opp. Ting vi tar for gitt at er i stand i dag, vil i verste fall være i ustand i fremtiden. Vi gjennomfører dette stuntet for å synliggjøre ytterste konsekvens på en uventet og tydelig måte. For å rekruttere flere til yrkesfagene må vi løfte statusen og omdømme til bransjen sammen. Vi vet at foreldres holdninger for eksempel er en av grunnene til at flere unge ikke velger yrkesfag, derfor er det viktig at samfunn og media løfter frem de gode og positive historiene om alle de dyktige håndverkerne der ute, forteller Benjamin Husstad-Nedberg, prosjektleder i Norges Hyggeligste Håndverker.

Støntet I STAND

Vi satte opp blå I STAND-skilt på mange lokasjoner i Oslo den 15. Juni. På Sørenga møtte vi kunnskapsminister Tonje Brenna, byrådsleder Raymond Johansen, BNL-sjef Nina Solli og kommunikasjonssjef i NELFO Marius Strand. Til stede var også TV2 samt flere bransjemedier som Norsk Byggebransje og Nemitek. 730.no har en fin artikkel om saken. Pressemelding er sendt alle landets mediehus, vi har engasjert influencere samt deler aktivt i egne kanaler. Vi håper at stort og positivt engasjement vil styrke bransjen og inspirere ungdom som fremtidens håndverkere!

Hvis din du eller din bedrift delta?

  • Lag deres eget lille “I STAND”-prosjekt lokalt! Det er veldig enkelt, samt svært god markedsføring for bedriften.
  • Bedriften kan delta som STØTTESPILLER
  • Du kan nominere en håndverker som fortjener litt positiv oppmerksomhet
;