Edvard Skaaheim

Edvard Skaaheim

Nominert den 29. april 2024

Kategori: Andre bransjer

Energianlegg AS

oslo kommune, oslo

31.
plass totalt
718
finaliststemmer
724
stemmer
7
nominasjoner

Videohilsen til Edvard Skaaheim fra Petter, Vendela og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Edvard Skaaheim: –Fra dataentusiast til energimontør

Edvard Skaaheim, 26 år gammel fra Skui, rett ved Rykkinn, er et kjent navn i energimontørfaget. Med fagbrev som energimontør har han jobbet i bransjen i over ni år. Han har både kunnskap og praktisk erfaring og er nå finalist i Norges Hyggeligste Håndverker 2024, noe som overrasket ham da han fikk beskjeden.

– Dette var gøy! Jeg må ofte ta strømmen fra folk, og det er ikke alltid så populært. Selv om de er blitt informert om at strømmen skal tas i noen timer, har jeg opplevd at folk har kastet ting etter oss, sier han lattermildt. Folk blir ofte sure på oss, selv om det er en del av jobben min. Så det er ekstra stas å bli nominert og komme videre til finalen.

Fra PC-entusiast til håndverker

Som barn var Edvard glad i teknologi og data, men han følte ikke at en karriere foran datamaskinen ville være riktig for ham.

– Jeg var veldig glad i PC og data da jeg var liten, men tanken på å sitte foran en skjerm hele dagen fristet ikke, forteller Edvard.

I stedet ble han inspirert av fetteren sin, som også var energimontør, og valgte derfor en praktisk karriere innen elektrofag.

– Det er mange muligheter i faget mitt, og hvis jeg noen gang blir lei av å jobbe som energimontør ute i feltet, finnes det alltid andre veier å gå innen faget, sier han.

En spennende og krevende arbeidshverdag

Som energimontør jobber Edvard med høyspentinstallasjoner, noe som skiller yrket fra vanlig elektrikerarbeid. Jobben krever en høy grad av sikkerhet og nøyaktighet, da det er et farlig fagfelt.

– Jobben vår er litt farligere enn en vanlig elektrikerjobb, men vi har stort fokus på sikkerhet, og det er viktig for meg å gjøre en god jobb, sier han.

For Edvard er det viktig å levere arbeid av høy kvalitet, noe som har vært med på å bygge hans gode rykte i bransjen.

– Jeg gjør det jeg kan for å levere en god jobb. Ryktet sprer seg, og da blir man hentet inn til nye prosjekter, forklarer han.

Han har også hatt lærlinger med seg på flere prosjekter og mener det er viktig å bidra til å lære opp nye generasjoner i faget.

Arbeidsglede og samhold

Selv om jobben til tider kan være tøff, spesielt når de jobber ute i regnet, er det samholdet med kollegaene som virkelig gjør hverdagen verdt det.

– Jeg har mange fantastiske kollegaer, og samholdet er utrolig viktig, forteller Edvard.

Han beskriver flere minner hvor de har jobbet sammen under kjipe forhold, men hvor de likevel har klart å le og ha det gøy sammen.

Viktigheten av yrkesfag

For Edvard er det viktig å løfte frem yrkesfagene, spesielt for de som vurderer en praktisk karriere.

– Da jeg sa at jeg ville gå yrkesfag, lo de av meg i Bærum. Men det er viktig at folk skjønner at det å jobbe som håndverker både er viktig og morsomt, sier Edvard.

Han håper at kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker vil bidra til å inspirere flere unge til å velge yrkesfag.

Nominasjon av Terje Markeng

29. april 2024

Edvard er energimontør. Det er en jobb det er lett å ikke være blid i. Han møter kunder som har ventet leeenge på nettselskapets godkjenning av tiltaket, og når vi kommer og skal gjøre jobben er mange gretne og har det fryktelig travelt. Men Edvard er like hyggelig uansett. Smiler og snakker hyggelig. Edvard er like hyggelig med kolleger, lærlinger og sjefer også. Rydder og ordner på lageret uten sure miner.

Nominasjon av Marie Nordberg Haug

30. april 2024

Han er veldig flink med folk, alltid trivelig og varm! Serviceinnstilt og morsom!

Nominasjon av David Jensen

30. april 2024

Denne personen er tvers igjennom god, omsorgsfull og bryr seg virkelig om de rundt seg, samt arbeidet som utføres!

Nominasjon av Øystein Jørgenstuen

30. april 2024

Edvard er alltid blid, positiv og i tillegg morsom! Omtenksom og et arbeidsjern!

Nominasjon av John Macharia Kamau

1. mai 2024

Som lærling føler jeg meg trygg når Edvard er tilstede. Han er en lærer, en venn og en god montør. Norges hyggeligste håndverker.

Nominasjon av Even Hagstrøm Vedlog

13. juni 2024

Kanon fyr som sprer masse glede rundt seg!

Nominasjon av michael åbyholm

14. juni 2024

Verdens hyggeligste kar!

;