Jonas Starheim

Jonas Starheim

Nominert den 30. mai 2024

Kategori: Mur & Betong

BRV MUR OG FLIS AS

øygarden, vestland

145.
plass totalt
460
finaliststemmer
119
stemmer
4
nominasjoner

Videohilsen til Jonas Starheim fra Petter, Vendela og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Jonas Starheim: – Bli betongarbeider, det er det kuleste – uten oss blir det ingen bruer!

Jonas Starheim er 24 år og kommer fra Førde. Til tross for sin unge alder har han allerede syv års erfaring og har markert seg som en dyktig betongfagarbeider. Han er kjent for sin positive innstilling, men ble likevel overrasket over å komme til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker.

– Først og fremst veldig stas. Veldig gøy. Hadde ikke trodd at det skulle skje, var ikke helt sikker på hva som ble vektlagt hos juryen. En solid start i yrket

Jonas ble tidlig interessert i håndverksfaget allerede på ungdomsskolen og bestemte seg for å gå bygg- og anleggsteknikk på videregående. Etter å ha fullført videregående, begynte han som lærling i et betongfirma. Selv om han først vurderte å bli tømrer, viste det seg at betongfaget var et godt valg for ham. – Skulle egentlig bli tømrer, men jeg var litt sent ute med å søke lærlingplass. Det var kun et betongfirma som hadde ledig plass. Så da startet jeg som lærling der. Men jeg har ikke angret; hadde jeg gjort det, hadde jeg byttet for lenge siden.

Et godt grunnlag

For Jonas er det en egen tilfredsstillelse i å gjøre den viktige, men ofte usynlige jobben i byggeprosessen.

– Vi legger grunnlaget for hele bygget, sier Jonas. – Hvis vi gjør en dårlig jobb, får ikke de andre gjort en god jobb.

Hans arbeidserfaring inkluderer alt fra leilighetskomplekser og demninger til kraftstasjoner, noe som gjør ham til en allsidig og erfaren fagarbeider. Jonas synes det er spennende å se et byggeprosjekt utvikle seg fra en enkel grushaug til et ferdig bygg. Han har vært med på å bygge alt fra små broer til store boligkomplekser.

En omgjengelig lagspiller

Jonas beskriver seg selv som en rolig og omgjengelig type, som alltid er i godt humør. Han mener at godt humør smitter, og han prøver alltid å holde stemningen oppe på arbeidsplassen.

– Så lenge det er god stemning, er jeg fornøyd, sier han. – Vi er alle forskjellige, og det er ikke alle som går like godt sammen, men hvis man gjør sitt beste for å ta vare på de man jobber med, går det seg gjerne til.

En fremtid med betong

Selv om betongarbeid kan være tungt, ser Jonas frem til å fortsette i yrket.

– Vi skaper grunnlaget, sier han stolt. Han ønsker også å bidra til å få flere unge til å velge betongfaget, da han mener det er en spennende og viktig del av byggebransjen.

– Bli betongarbeidere, det er det kuleste; hvis ikke, får du ikke bygget bruer.

Nominasjon av Benedikte Fure Johnsen

30. mai 2024

Jonas er imøtekommende og flink. Det er ikke uten grunn han stadig vekk har med seg lærlinger. Ikke bare er han flink i faget sitt, men utrolig hyggelig og fin person!

Nominasjon av Benedikte Sophie Fure Johnsen

30. mai 2024

Jonas er veldig flink i jobben sin, og det er ikke uten grunn at han ofte har lærlinger. Han er imøtekommende, hyggelig og flink til å lære vekk. Definitivt Norges hyggeligste håndverker!

Nominasjon av Hedda Indrebø

30. mai 2024

Han er alltid hyggelig og i godt humør

Nominasjon av Veronika

7. juni 2024

Veldig flink og nøye med alt han gjør. Hyggelig og omgjengelig person som kan faget sitt i aller høyeste grad.

;