Michelle Walstad Oldemark

Michelle Walstad Oldemark

Nominert den 29. april 2024

Kategori: Andre bransjer

GK NORGE AS

moss, viken

100.
plass totalt
779
finaliststemmer
210
stemmer
4
nominasjoner

Videohilsen til Michelle Walstad Oldemark fra Petter, Vendela og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Michelle Walstad Oldemark: En fremoverlent ventilasjonstekniker som utfordrer stereotypier

Michelle Walstad Oldemark er 32 år, bor i Rakkestad og jobber som ventilasjonstekniker. Hun kom rett fra helsesektoren inn i ventilasjonsfaget. Hennes ledere beskriver henne som en håndverker som er veldig godt likt blant kolleger og kunder, og hun har hatt en ekstremt bratt læringskurve. Nå er hun finalist i Norges Hyggeligste Håndverker 2024, noe hun ikke forventet.

– Jeg hadde en litt dårlig dag da jeg ble ringt opp og informert om at jeg var en av finalistene, så da ble jeg nesten litt rørt. Jeg var helt i skyene og ringte mamma med en gang. Mamma ble veldig stolt, hun er stolt av meg uansett, men det er ekstra stas siden hun vet hvor mye jeg har jobbet med å sette meg inn i ting. Det har blitt mange sene kvelder for å lære et nytt fag.

Fra Helsearbeider til Ventilasjonstekniker

Hun startet sin karriere i en helt annen retning, med utdanning innen design og tekstil, og jobbet deretter i helsevesenet som helsefagarbeider i 10 år. Etter mange år med turnusarbeid og et utfordrende yrke kjente Michelle at hun trengte å gjøre noe annet.

– Der jeg jobbet, i helsevesenet, var det veldig krevende arbeid. Jeg har fått litt juling av pasienter opp gjennom årene, sier hun litt lattermildt, men med en seriøs tone. Jeg var lei av turnusarbeid, så jeg fikk rett og slett et spørsmål fra en kompis som mente jeg var praktisk anlagt. Han lurte på om jeg ville prøve meg som ventilasjonstekniker, og slik fikk jeg denne muligheten – nytt og spennende.

Utfordringer og Fordommer

Å bytte karriere kan være skummelt for mange, men Michelle har ikke grublet mye over det som kunne være skummelt. Hun hoppet rett ut i den nye utfordringen og forteller at hun trives i yrket, har gode kolleger og har fått mye tillit fra ledere. I begynnelsen av karrierebyttet var det imidlertid mange som hadde meninger.

– Jeg fikk ofte spørsmålet: "Tør du å bytte til noe helt nytt som du ikke kan noe om?" Man møter mange fordommer fordi man er kvinne, ofte fra andre kvinner som har fordommer, sier hun åpent.

Men hun lar seg ikke stoppe. Tvert imot bruker hun dette som motivasjon for å vise at kvinner har like mye å bidra med i håndverksfagene. Hun ser seg selv som en ambassadør for kvinner i bransjen, og håper å inspirere flere til å følge etter.

– Det er litt kult at vi ikke er så mange jenter. Mange kommer bort og spør hva jeg jobber med, og de blir imponert og sier: "Det er veldig uvanlig." Da sier jeg, men det blir nok flere av oss. Jeg er på en måte en ambassadør. Jeg liker å inspirere andre.

Alltid Klar for Utfordringer

En av Michelles sterkeste egenskaper er hennes evne til alltid å være lærevillig.

– Jeg blir aldri utlært, sier hun med et smil, og legger til at det er nettopp dette som motiverer henne i hverdagen. Hun elsker å møte nye utfordringer og lære seg nye ferdigheter. Fra starten som helsefagarbeider til hennes nåværende rolle som ventilasjonstekniker har hun utviklet seg til å bli en verdsatt fagperson.

Veien fremover

For Michelle handler det ikke bare om å være god i sitt fag, men også om å inspirere andre, spesielt kvinner, til å våge å bryte barrierer. Hun håper at flere kvinner vil følge hennes fotspor og gå inn i håndverksyrker. Som en fremoverlent ventilasjonstekniker med stort engasjement har Michelle en lys fremtid foran seg.

– Det som motiverer meg er at jeg begynte som helsefagarbeider, og nå er jeg her. Jeg blir aldri utlært. Jeg er veldig takknemlig.

Nominasjon av Maja Rasmussen

29. april 2024

Michelle er en dyktig, fremoverlent og lærevillig ventilasjonstekniker, som fremstår profesjonell og hyggelig mot alle kunder. Hun har alltid et smil på lur, er nysgjerrig og inkluderende. Michelle er god på å skape god stemning, og har en læringskurve som er usedvanlig bratt. Michelle er en tekniker alle burde ønske seg i sin bedrift.

Nominasjon av ronny neegaard

30. april 2024

Dette er en meget kompetent og dyktig håndverker som mestrer alle oppgavene hun blir satt til og som dukker opp underveis. I tillegg er hun alltid blid og imøtekommende. Henne er lett å kommunisere, alltid blid og ryddig i sitt arbeid. Lykke til.

Nominasjon av AnnCharlott Simonsen

3. mai 2024

Alltid bli og hyggelig og i imøtekommende. Setter kvalitet på jobben høyt, og yter alltid sitt beste for alle.

Nominasjon av Eilen Hauger

3. mai 2024

Michelle er den råeste dama! Hun er driftig og flink i jobben sin, samtidig som hun sjonglerer familielivet på en fantastisk måte! Hun setter seg selv foran andre og yter 110%! All ære til verdens beste Michelle!

;