Skjalg Birger Ahlstrøm

Skjalg Birger Ahlstrøm

Nominert den 23. mai 2024

Kategori: Elektriker

Gk elektro

trondheim, trøndelag

11.
plass totalt
3506
finaliststemmer
1991
stemmer
9
nominasjoner

Videohilsen til Skjalg Birger Ahlstrøm fra Petter, Vendela og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Skjalg Birger Ahlstrøm: – Sikkerheten til de jeg jobber med, er min høyeste prioritet!

Skjalg Birger Ahlstrøm er en erfaren og allsidig håndverker fra Trondheim, kjent for sin nøyaktighet og høye faglige standard. Som både elektriker og brannmann. Skjalg er en av årets finalister i Norges Hyggeligste Håndverker 2024, noe som både overrasket og gledet ham stort.

– Jeg hadde egentlig ikke forventet å komme til finalen. Det er så mange dyktige finalister i år, at jeg er veldig takknemlig for å være blant disse, sier Skjalg med en beskjeden og rolig stemme.

Veien inn i håndverksyrket var ikke planlagt. Opprinnelig drømte han om å dra til sjøs, men en feil i søkeprosessen førte ham til en annen skole enn den han hadde tenkt seg.

– Jeg likte elektrofag overraskende godt, så da bare fortsatte jeg, og siden har jeg ikke sett meg tilbake, forteller han med et smil.

Brenner for sikkerhet

Som både elektriker og brannmann har Skjalg hatt mange muligheter til å kombinere sine ferdigheter. Sikkerhet har alltid stått sentralt i hans arbeid, noe han er svært bevisst på etter en ulykke hvor han mistet synet på sitt høyre øye.

– Verneutstyr er avgjørende. På byggeplasser er det ofte pålagt, men det blir dessverre nedprioritert på mindre jobber. Jeg er veldig opptatt av å sørge for at alle som jobber med meg, tar sikkerheten på alvor, sier Skjalg.

Øyeblikket som minnet meg på hvor viktig jobben min er

Han forteller også om en hendelse, som virkelig har festet seg i minnet fra jobben som Brannmann.

– En gang var jeg med på å redde en fireåring fra en bil som hadde havnet i vannet. Gutten ble heldigvis reddet uten varige men, og det øyeblikket minnet meg på hvor viktig jobben min er, både som brannmann og elektriker, den jobben jeg gjør betyr virkelig noe og gjør en forskjell, det er noe av det som gjør at jeg fortsetter.

Hverdagshelt med mange talenter

På fritiden liker Skjalg å være aktiv, selv om det har blitt mindre tid til hobbyer som sportsdykking. Han får likevel utfordret seg selv gjennom jobben, spesielt når det handler om redningsaksjoner og krevende oppdrag. – Jeg savner sportsdykking, men det tar mye tid, spesielt her i Trondheim. Det fine er at jeg får utfordret meg på dykking gjennom jobb, enten det er søk etter savnede personer eller gjenstander, forteller han.

Når han ikke er på jobb eller på vakt, liker Skjalg å holde på med byggeprosjekter hjemme.

– Jeg prøver så godt jeg kan å være en hyggelig og omgjengelig person, og jeg liker å snakke med kundene mine, sier han.

En inspirasjon for alle

Med hele 29 år som elektriker og nesten like mange år som brannmann, har Skjalg opparbeidet seg en solid erfaring og er et forbilde for mange. Hans fokus på sikkerhet og kvalitet har gjort ham til en respektert fagperson, både blant kollegaer og kunder.

– Det viktigste for meg er å gjøre en god jobb og sørge for at kunden er fornøyd. Jeg synes det er artig når jeg er ferdig med et prosjekt og ser at kunden er fornøyd. Det gjør hele arbeidet verdt det, avslutter han.

Nominasjon av Børge Haraldsen

23. mai 2024

Skjalg er ekstremt dyktig i jobben sin og legger sin stolthet i godt utført håndverk, uansett. Samtidig er han en utrolig real kar som tar kundene på alvor og er supertrivelig selv på slutten av en lang arbeidsdag! Helt klart Norges hyggeligste håndverker.

Nominasjon av Tor Gunnar Stokke

31. mai 2024

Vi jobber med lysdesign og levering av komplette løsninger for lys og trivsel i det profesjonelle markedet i hele Norge. Dette har i mange tilfeller av prosjekt i Midt-Norge foregått med GK Elektro og Skjalg i front. Hva skal man si….Skjalg… Alltid hyggelig, interessert og forståelsesfull for oppgavene han får. Han løser alle utfordringer, installasjonsmessig, så ingenting stopper. Han er korrekt, ordentlig, ryddig og punktlig. Han er en hver kundes drømmehåndverker og vi får tilbakemeldinger om hvordan han angriper og løser enhver situasjon sammen med kunden. Ikke ett rusk ligger igjen etter ham. Nøyaktigheten kommer fra sjel, hjerte og tilstedeværelse. Har sikkert sammenheng med at han også er 100% i jobb som brannkonstabel, røykdykker og redningsmann i dykking etter ulykker i vann. Finnes ingen mulighet for slurv og unøyaktighet. Det eneste vi hører fra kundene, er at ingen andre en Skjalg skal innom disse dørene!!!

Nominasjon av Endre W Skogrand

3. juni 2024

Skjalg er helproff i alt han foretar seg. Løsningsorientert og grundig i sin tilnærming til oppgavene. I tillegg er han veldig imøtekommende og hyggelig med kunden, og møter/følger alltid opp når han skal. Hel ved!

Nominasjon av Marius Holm

3. juni 2024

Skjalg vil jeg si er en av de beste elektrikerne vi har med i vårt team. Kort fortalt vil jeg beskrive han som: omgjengelig, effektiv og med hjerte for faget.

Nominasjon av Stig Morsund

14. juni 2024

Kjenner Skjalg og hans ferdigheter fra langt tilbake og frem til i dag. Leverer alltid topp kvalitet i arbeidet sitt og med en positivitet og interesse for faget som ligger godt over gjennomsnittet. Alltid oppdatert på nye ting som skjer innen faget og med stor kunnskap om utvikling nye produkter og løsninger som bidrar til topp resultat og gode kundeopplevelser. Skjalg er først og fremst en faglig dyktig håndtverker og leverer alltid med en bunnsolid trygghet. Det kommer det nesten litt i skyggen at han samtidig også fremstår som verdens hyggeligste fyr.

Nominasjon av Stian Sivertsen

18. juni 2024

Skjalg er en meget kompetent og dyktig fagmann. Han legger hele yrkesstoltheten sin i hver jobb han gjør og leverer alltid topp kvalitet. I tillegg er han utrolig trivelig og har alltid et smil om munnen. Derfor er Skjalg Ahlstrøm Norges Hyggeligste Håndverker.

Nominasjon av Frank Nilsen

19. juni 2024

Jeg er heldig som har en så flink og hyggelig arbeidskollega som Skjalg. Profesjonell håndverker med skikkelig yrkesstolthet.

Nominasjon av Terje Skjelvik

28. juni 2024

Hardtarbeidende og utrolig flink håndverker som leverer med veldig bra kvalitet. En du kan stole 100% på.

Nominasjon av Bjørn Bjørnis Hellan

29. juli 2024

Skjalg er en som står på til oppdraget/jobben er løst. Hadde tilfeldig eltilsyn etter at han var ferdig hos oss, særdeles nøye og pent utført sa de. Skjalg har hatt mange oppdrag for oss. Dyktig, hyggelig og en kjernekar.

;