Vehid Kocani: - En taktekker med et smittende humør

Vehid Kocani, bedre kjent som "Idi" blant venner og kollegaer, er finalist i Norges Hyggeligste Håndverker 2024. Som taktekker og prosjektleder hos Taktekker Frantzen, har han gjennom 15 år satt sitt preg på bransjen med en kombinasjon av faglig dyktighet og en positiv innstilling som gjør at han lyser opp arbeidsdagen for alle rundt seg.

Veien til blikkenslager

Vehids reise inn i håndverkerfaget begynte ikke som mange kanskje ville tro. Som ung gutt var drømmen å bli fotballspiller, men etter å ha slitt med skader, måtte han finne en ny vei.

– Jeg jobbet i butikk et år, men fant ut at det ikke var noe for meg, forteller Vehid. Det var først da han ble anbefalt av en kollega å prøve seg som blikkenslager at han fant sin rette plass.

– Jeg fikk veldig godt inntrykk av faget, og det var mer variert enn jeg trodde, sier han.

En dyktig mentor og pålitelig kollega

I løpet av sin tid som blikkenslager har Vehid utviklet seg til å bli en sentral figur i bedriften, hvor han nå fungerer som prosjektleder. Han har også tatt på seg rollen som mentor for lærlinger, noe han tar svært alvorlig.

-Det er viktig for meg å kunne formidle hva vi driver med og hjelpe unge håndverkere til å oppnå sine fagbrev," forklarer han. Denne dedikasjonen til både faget og de unge i bransjen har gjort ham til et forbilde for mange.

Vehid er ikke bare kjent for sin dyktighet som håndverker, men også for sitt store hjerte.

-Jeg ønsker at alle skal ha det bra hele tiden, sier han, og det er tydelig at han lever etter denne filosofien. Hans evne til å møte mennesker med et smil, være åpen og ærlig, og alltid sette andres velvære først, har gjort ham dypt respektert både på jobb og i lokalsamfunnet.

-Hvis noen har det kjipt, så kan jeg også få det kjipt, men jeg prøver alltid å snu det til noe positivt, forteller han. Ser frem til fortsettelsen

For Vehid handler håndverkerlivet om mer enn bare arbeid – det handler om å skape verdifulle relasjoner, både med kollegaer, kunder og samfunnet. Han håper at hans engasjement kan inspirere flere unge til å velge blikkenslagerfaget, et yrke han mener fortjener mer oppmerksomhet og forståelse.

– Det å komme til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker er en stor ære. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt, men det gir meg bare enda mer motivasjon til å fortsette å jobbe hardt og å spre positivitet, sier Vehid med et smil.

;