Yasin Ahmadi: - Godt arbeidsmiljø er spesielt viktig i starten av karrieren

Yasin Ahmadi, en 18 år gammel elektrikerlærling fra Stavanger, har allerede gjort seg bemerket på byggeplassen. Til tross for sin unge alder og korte fartstid i yrket, har han rukket å sette sitt preg både faglig og sosialt. Han synes det er veldig stas å ha kommet til finalen.

– Det er veldig stas at så mange har stemt på meg og nominert meg. Det er ekstra stas at fjorårets vinner av malerkategorien, Marianne Fløysvik, ga meg min første nominasjon. "Med et smittende smil og en oppriktig interesse for andre medarbeidere har Yasin alltid positive holdninger og vilje til å skape et inkluderende miljø," skriver Marianne Fløysvik.

Hverdagen som elektriker

Yasin har jobbet som elektrikerlærling i ett år hos Oneco Elektro. Han trives på arbeidsplassen og setter pris på muligheten til å lære noe nytt hver dag.

– Innen elektro er det alltid noe nytt å lære, og det er et veldig variert fag. Det som motiverer meg mest er å være med på et prosjekt fra start til slutt. Det å kunne se på hva vi har skapt, er både fint og inspirerende, sier Yasin.

Nøkkelen til å få flere til å bli håndverkere

Yasin er en reflektert fyr og forteller om hva han tror skal til for å få flere til å bli håndverkere og til å fortsette i yrket;

– Jeg er overbevist om at et godt arbeidsmiljø er avgjørende for at lærlinger fullfører læretiden sin og fortsetter i yrket etter utdanningen. Hvis man havner i et miljø som ikke tar vare på hverandre, blir alt mye vanskeligere, og mange velger å avslutte læretiden på grunn av dette. Det er veldig dumt, fordi Norge trenger flere håndverkere, og det er egentlig veldig fint å være håndverker. Derfor synes jeg at denne kåringen, som Norges Hyggeligste Håndverker arrangerer, er bra, fordi de fremmer de som faktisk prøver å gjøre en forskjell.

Gleder seg til finalen

– Jeg gleder meg til å komme på finalefesten med så mange flinke folk. Jeg håper på å få noen fine bekjentskaper som jeg kan ha fremover, sier Yasin med et smil.

;