20
Lea Erlandsen
23

Lea Erlandsen
Norges Hyggeligste Håndverker 2023

Kategorivinnere 2023

Lea Erlandsen: - Jeg leverer alltid som om jeg skulle gjort jobben hjemme hos meg selv!

Som selverklært alt-mulig-person, med en over gjennomsnittet stor dose FOMO (fear of missing out) er det sjeldent et kjedelig øyeblikk når Lea er med. At hun nå har kommet helt til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker synes hun er både gøy og surrealistisk.

– Engasjementet fra lokalsamfunnet har vært enormt, folk stopper meg og forteller at de har stemt på meg og ønsker meg lykke til. Det er veldig fine folk i lokalsamfunnet her i Rauma, som stemmer og engasjerer seg, det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, forteller Lea begeistret.

I Isfjorden i Rauma kommune treffer vi elektrikeren som er kjent blant kunder og kollegaer for sitt gode, smittende humør. Hun sitter nemlig ikke inne når det er sol, det er kriminelt, ifølge henne selv.

– De dagene det er sol og jeg kan stå ute og jobbe mens jeg hører på god musikk, da nyter jeg å være på jobb. De dagene er nydelige, sier hun

Søkte tilfeldig

At det var nettopp elektriker som skulle bli hennes vei i livet er ganske så tilfeldig, skal vi tro henne selv. Drømmen var nemlig å bli geolog.

– Det var en venninne som foreslo at vi skulle teste elektro. Jeg søkte mest på tull, og havnet først på venteliste. Så kom jeg inn og det klaffet veldig. Jeg følte at jeg ikke måtte anstrenge meg for å forstå faget, men at det kom veldig naturlig for meg, jeg kjente fort mestring, forteller den blide elektrikeren.

Ved mestring kommer som kjent glede, og at glede smitter er det ingen tvil om. Det er kanskje derfor hun er så godt likt blant kollegaer og kunder? Lovordene om Lea gjennom vårens nominasjonsrunde har slett ikke vært få. Faglig dyktig, fargerik, en flott representant for elektrikeryrket, og den lille dama med det store hjertet går igjen i flere av nominasjonene.

Det er tydelig at hun har et bankende hjerte både for faget og for samfunnet rundt seg. I tillegg til jobben som elektriker er hun nemlig engasjert i det lokale Røde Kors, hvor hun er både instruktør og styremedlem.

– Det er noe av det morsomste jeg vet, forteller hun begeistret.

Gode rollemodeller er viktig!

–Jeg er en ganske rastløs type og er veldig glad i å være ute og ha noe å finne på. Jeg elsker friluftsliv og klatring!

Ifølge kollegaene er det aldri et kjedelig øyeblikk sammen med Lea, og i tillegg til å være elektromontør er hun dessuten både verneombud og tillitsvalgt i bedriften. En som passer på at alle har det bra.

– Det skal være godt å være på jobb. Du tilbringer halve livet ditt her, slår hun fast.

Lea viser frem mye av hverdagen sin på sosiale medier, og bruker plattformene sine aktivt for å inspirere andre jenter til å satse på en karriere i en ellers mannsdominert bransje.

At Norges Hyggeligste Håndverker betyr mye, både for Lea selv, men også for rekrutteringen av jenter til bransjen, er hun tydelig på.

– Gode rollemodeller er viktig. I fjor var det en jente som stakk av med seieren i klassen Elektriker, og det viser at denne jobben passer for oss også. Dessuten viser kåringen at det er stas å være håndverker og at den jobben vi gjør blir verdsatt. Det betyr veldig mye for meg å komme til finalen, jeg er kanskje ikke så flink til å ta til meg all ros, og er nok litt hard mot meg selv der, men forsøker å ta det til meg nå som jeg har kommet så langt, forteller hun.

Finalister i andre bransjer

Premier

Vinneren av Norges Hyggeligste Håndverker - samt kategorivinnerne - vil i tillegg til heder og ære få flotte premier fra partnere og sponsorer!

Volkswagen Nyttekjøretøy - Harald A. Møller

"Vi ønsker å bidra til at de flinke håndverkerne vi har rundt om i landet får økt oppmerksomhet for den gode jobben som legges ned hver eneste dag." - Ingvild Øversveen, Markedssjef Volkswagen Nyttekjøretøy

PremieVinneren får fri leasing i 3 år av en Volkswagen ID. Buzz Cargo elvarebil, levert av Harald A. Møller. Inkludert er også valgfritt fabrikkmontert utstyr på inntil 50 000,-, vinterhjul og service- og vedlikeholdsavtale. Premien har en verdi på ca 300 000,-.
Volkswagen Nyttekjøretøy - Harald A. Møller
"Vi ønsker å bidra til at de flinke håndverkerne vi har rundt om i landet får økt oppmerksomhet for den gode jobben som legges ned hver eneste dag." - Ingvild Øversveen, Markedssjef Volkswagen Nyttekjøretøy
Premie Vinneren får fri leasing i 3 år av en Volkswagen ID. Buzz Cargo elvarebil, levert av Harald A. Møller. Inkludert er også valgfritt fabrikkmontert utstyr på inntil 50 000,-, vinterhjul og service- og vedlikeholdsavtale. Premien har en verdi på ca 300 000,-.