Finalist Ine Nordhal: – Det betyr at jeg er med på å fremme kvinnene i yrkesfagene
Se når Maleren Ine Nordahl (30) overraskes med beskjeden om at hun er med i finalerunden!
– Det er en fornøyelse å være maler, det er et veldig takknemlig yrke der du ser forandringen umiddelbart. Samtidig får jeg også være med å sette farge på tilværelsen til folk, sier Nordahl om det å jobbe som maler.
Ine har svennebrev og jobber i AS Regnbuen Malerbedrift. Som maler er hun opptatt av å yte god kundeservice, gi gode råd, gjøre en skikkelig jobb, men også at kundene skal føle seg trygge og ivaretatt.
– Det er å være blid og imøtekommende er en av de viktigste tingene, men jeg møter jo også kundene mine på mange steder, på byggeplassen eller hjemme i stua. Da er det viktig at de føler seg trygge og, vet de kan stole på at jeg gjør en god jobb, sier Nordahl.
Engasjerer seg for flere kvinner
Nordahl er svært engasjert og har tidlgiere vært aktiv i speideren. De senere årene har derimot mye av fritiden og engasjementet gått til kvinnenettverket "Kvinner i teknikk og håndverk", der Nordahl jobber aktivt for å fremme kvinner i håndverksbransjen.
Kvinner i teknikk og håndverk (KITH) er underlaget Bygningsarbeiderforeningen og jobber for at kvinner i håndverksbransjen både skal ha det bra på jobb og kunne møte andre kvinnelige håndverkere. Målet er å rekruttere flere, men også holde på de kvinnene som allerede er i bransjen.
– Tanken bak kvinnenettverket er at vi skal ta vare på de jentene som kommer etter oss. Vise at “hei, vi er flere her”, så du er ikke alene, og hvis du lurer på noe så er vi flere her. Alt for mange faller ut fordi de opplever noe ekkelt eller skummelt, sier Nordahl.
Gjennom nettverket skaper man en møteplass der unge og erfarne håndverkerkvinner kan dele positive og negative erfaringer, og gi hverandre råd og støtte. Nettverket jobber også politisk og fikk nylig gjennomslag for at flere byggeplasser skal opprette kjønnsdelte brakker. Selv om Nordahl selv synes det er flott å være finalist i Norges Hyggeligste Håndverker, er det likevel ikke det som er det viktigste.
– Å være finalist betyr jo at jeg er med på å fremme kvinnene i yrkesfagene, og hvis jeg skulle vinne føler jeg at jeg er med på å gi oss håndverkerkvinner et ansikt og gjøre oss synlige. Vi trenger flere håndverkere, fra hele befolkningen. Vi kan ikke bare satse på menn, vi er likestilt og har evner vi også, avslutter hun.