Finalist Alexander Aasen: – Bare det å være med i konkurransen synes jeg er artig

Tømreren Alexander Aasen bor på Garnes med sin samboer, datteren på ti og sønnen på syv. Han er daglig leder i sitt eget firma, Byggmester Aasen AS. Det var kanskje ikke helt tilfeldig at akkurat han skulle bli tømrer:

– Det ligger i familien. Farfar var tømrer og far er tømrer. Jeg prøvde meg først på et års grunnkurs som møbelsnekker, men det var ikke noe for meg. Så da ble jeg tømrer jeg også, forteller Aasen.

Nominert av fjorårets vinner

Aasen ble først nominert av fjorårets vinner av konkurransen, Terje Gangstø. Han skriver i nominasjonsteksten at Aasen kommer på jobb hver morgen med et stort smil om munnen, er faglig dyktig, presis i jobben og har et godt rykte på seg i lokalmiljøet. Finalisten selv mener det handler om evnen til å kunne snu noe negativt over til noe positivt:

– Jeg prøver alltid å være hyggelig, men jeg kan også falle ned i bølgedaler og bli negativ i blant. Da prøver jeg alltid å snu over til en positiv tankegang. Hvis noen påpeker noe negativt, prøver jeg alltid å se det positive i saken, sier Aasen.

– Bransjen trenger et løft

Den nominerte tømreren synes også det er fint med nettopp mer positivitet rundt håndverksbransjen og håndverker:

– Det er veldig stilig at det finnes en konkurranse som Norges Hyggeligste Håndverker som ønsker å løfte opp faget. Jeg tror mange kan ha et syn på at håndverkere er noen luringer, og derfor kan denne konkurransen være med på å løfte frem byggebransjen generelt - og få mer positivitet rundt den.

Tømreren setter stor pris på å bli nominert, og han synes det er stas å komme til finalen. Men om han skulle gå hele veien og stikke av med seieren, synes han premiene kun blir en bonus:

– Bilen og verktøyet man vinner kunne jeg brukt i næringen, så det kommer godt med, men det blir bare en bonus. Bare det å være med i konkurransen synes jeg er artig, sier Aasen.

Her kan du stemme på Alexander Aasen

;