Finalist Camilla Cox Barfot: – Det er helt forbanna magisk

Det eneste som har stoppet rørleggeren Camilla Cox Barfot fra å gjøre jobbe var en knekt pekefinger som sprakk i to. Da klarte hun nemlig ikke å skru med tangen.

– Jeg fikk en gang frostskader i åtte av ti fingre fordi jeg ville fullføre en jobb. Året etter fikk jeg brudd i høyre skulderblad, men ville ikke ta fri fra jobb. Jeg får så dårlig samvittighet om jeg ikke drar på jobb, forteller Cox Barfot.

En gang måtte hun likevel se seg slått av en skade.

– En gang knakk jeg høyre pekefinger, slik at den sprakk i to, da måtte jeg faktisk gi meg etter to dager. For da klarte jeg ikke å skru med tangen, sier hun.

Ikke “bare” en håndverker

Rørleggeren mener konkurransen Norges Hyggeligste Håndverker er viktig for å løfte frem håndverkernes posisjon i samfunnet.

– Det er jo ikke til å stikke under en stol at håndverkere i manges øyne “bare er håndverkere.” Klasseskillet blir bare større. Men hva skulle samfunnet gjort uten oss? Leger redder liv, men hva hadde de gjort om de ikke kunne vaske seg på hendene, spør Cox Barfot.

Cox Barfot synes det er ekstra stas at hun, som kvinnelig rørlegger har kommet seg til finalen.

– Jeg synes det er forbanna magisk. At jeg er jente og at jeg har klart å komme så langt, det synes jeg er helt utrolig, sier Cox Barfot.

Her kan du stemme på Camilla Cox Barfot