Finalist Kasem Youssef: – Det betyr egentlig veldig mye

**Elektriker Kasem Youssef (27 år) skulle egentlig bli rørlegger, men bestemte seg for å bytte til elektro. Det er et valg han aldri har angret på. **

– Jeg ble anbefalt å søke yrkesfag på ungdomsskolen, og har alltid vært nysgjerrig på hvordan ting er laget og satt sammen. Jeg skulle egentlig bli rørlegger, men jeg prøvde meg på det, og fant ut at det ikke passet helt for meg, sier Youssef om yrkesvalget.

Som fagperson er han opptatt av å bidra til mer sikkerhet i elektrobransjen og at det blir færre useriøse aktører.

– I dag er det mange håndverkere som har et dårlig rykte, og man hører historier om de som ikke rydder opp etter seg, gjør jobben for dyrt, gjør et dårlig utført arbeid og så videre. Så det er utrolig bra at denne kampanjen hjelper til med å vise frem den virkelige siden ved håndverkere, sier Youssef.

Nominert av Norges Hyggeligste Rørlegger

Youssef er nominert av hele 85 personer, og er den som har fått flest nominasjoner av alle kandidatene i kampanjen. En av de som har nominert ham er Hussain Fares, som ble kåret til Norges Hyggeligste Rørlegger i 2018. Han skriver:

“Kasem er en ung mann som brenner for sitt yrke, han må være en av Norges hyggeligste håndverkere, han gjør jobben sin som om det var hjemme hos han. Han klager aldri og smilet er der hele tiden. Og løse noe er ingen problem her, han er løsningsorientert til de grader. Han oppfyller alle krav til og nå toppen og stikke av med seieren! Heia”

For Youssef har det betydd mye å komme til finalen.

– Det betyr egentlig veldig mye. Man føler at man har blitt sett for alt det tunge arbeidet og alle timene man bruker hos kunder. Å komme til finalen er første og fremst veldig kult, også får man bare håpe på det beste. Det er uansett utrolig spennende og gøy, sier Youssef.

Her kan du stemme på Kasem Youssef

;