Geir Sannerud

Geir Sannerud

Nominert den 19. juni 2022

Kategori: Rørlegger

GK Rør AS Trondheim

trondheim, trøndelag

15.
plass totalt
3373
finaliststemmer
1928
stemmer
22
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Geir Sannerud

Del video

Geir Sannerud: – Gå etter lyden, så finner du meg!

Sola skinner over Trondheim når Norges hyggeligste håndverker skal treffe Geir. De hører ham før de ser ham. Geir koser seg nemlig på jobb, derfor plystrer han bestandig. Han har jobbet som rørlegger i 40 år, har fylt 60 og gir seg neppe før han er 70. Idag skal byens arkitektkontor ved Nidelva bygges ut, og da er Geir selvsagt sentral.

Geir er den eldste og mest erfarne håndverkeren blant finalistene. Men tro ikke at 60 år er noe hinder for denne mannen! Han er fortsatt full av energi, kunnskap, engasjement og gode historier. En mann som fortsatt trives like godt som rørlegger, og har stor yrkesstolthet. Han kan forøvrig mye mer enn rørleggerarbeid etter mange år i bransjen, for eksempel jobber han også med varmepumper og kjølesystemer, men med hensyn til rørleggeryrket er det vel ikke den ting Geir ikke kan løse for deg.

Veien fra skolebenken til rørlegger ble ganske rak for Geir:

– For å gjøre moren min glad tok jeg gymnaset (som det het den gang), men jeg orket ikke å studere mer. Var skolelei og ønsket ikke å sitte på et kontor. Jeg tenkte meg om godt og lenge det året jeg var i Forsvaret, og bestemte meg for å prøve rørleggeryrket. Jeg ville gjerne finne et yrke der jeg både kunne bruke hendene og treffe folk, og rørleggeryrket passet meg perfekt. Jeg har ikke angret en dag på 40 år!

Geir tok rørleggerlinja med praksisperiode på sin brors hus, fikk fin attest der, og ble da lærling i et firma der han var i 10 år, før han byttet til et mindre firma der han var i 18 år.

– Da bestemte jeg og en kamerat av meg at vi ville starte for oss selv, men det var et fryktelig slit med lange dager og ingen ferie på fire år. Så da ringte jeg til GK Rør AS i Trondheim og spurte om de trengte hjelp. Det gjorde de! Her er jeg ennå, og der kommer jeg til å bli til jeg blir pensjonist.

Gleder seg fortsatt like mye over fornøyde kunder

Geir passer på å ha god, hyggelig og åpen kommunikasjon med kundene. Han har fått mange faste kunder etterhvert.

– Det er en flott følelse når jobben er gjort og kunden og jeg er like fornøyd! Kunden kontakter meg ofte på nytt, gjerne direkte, fordi de vil ha meg til å gjøre mer arbeid for dem. Det var jo for eksempel veldig gøy da en kunde ringte meg og sa at kona hadde blitt så begeistret for badet at hun ville flytte inn dit!

– Jeg er veldig glad i å treffe folk, og å være på et anlegg hvor det skjer mye hele tiden. Jeg liker også tiden sammen med mine kollegaer. De er en kjempegjeng, vi har et veldig godt miljø. Hver morgen fra kl 6 samles vi til kaffe, kanskje en røyk, prat og humor. En fin start på dagen!

Geir er utvilsomt en humørspreder og stemningsskaper både på jobb og ellers. Det er ikke vanskelig å finne gode beskrivelser av Geir i nominasjonene: Han er sosial, åpen, glad, arbeidsom, allsidig, erfaren, kunnskapsrik, morsom og løsningsorientert. Han legger selv til at han aldri gir seg før jobben er perfekt utført og kunden er 100 prosent fornøyd!

Han er også svært opptatt av å gjøre det han kan for å få flere håndverkere i kjølvannet sitt:

– Der jeg jobber er vi ca 80 ansatte til sammen på service og anlegg, og vi har ca 20 lærlinger nå. Vi har en person ansatt kun for å ta ansvar og følge opp disse, det er veldig bra. Noen av dem er iblant med meg ut på jobb også. Det er ofte 40 års aldersforskjell på oss, men jeg holder fint følge med ungdommen, gliser Geir.

Sauer er ålreite dyr ...

Han mener nemlig at han er i ganske god fysisk form, sterk og lett på foten. Seig, kaller han seg selv. En egenskap som kom godt med en dag han var på tur ved hytta i Oppdal:

– Nylig gikk jeg en 6 timers tur over våte myrområder og plukket multer. Så oppdaget jeg en stakkars sau som hadde sunket ned i en myr, bare hodet stakk fortsatt opp. Jeg måtte finne noen grener som jeg kunne ake meg utpå til den, fikk tak under frambeina og trakk den opp på trygg grunn. Det var tungt, og sikkert i siste liten, suen var helt utkjørt. Jeg så på øremerkingen hvem som eide den og bonden ble veldig glad, selvsagt. Det ble jo nesten både pinnekjøtt og multer den dagen, ha ha!

Hytta i Oppdal har Geir et nært forhold til, den er som deres 2. hjem, og de bruker så mye tid de kan der.

– Faren min bygget den, men gjennom årene har vi totalrenovert den og gjort den komfortabel med strøm, vann etc. Kona prosjekterer og jeg utfører! Vi er et bra team.

– Ellers bruker jeg gjerne fritiden til å høre på musikk, jeg hadde en kjempestor platesamling jeg fikk lagt over på PC. Deep Purple er nok fortsatt favoritten. Men jeg går på mange forskjellige konserter. Og med kone, to barn og snart tre barnebarn blir det tid til familien også, selvsagt.

Geir ble først og fremst overrasket da beskjeden kom om at han var finalist. Og selvsagt veldig glad.

– Det er jo kjempeartig! Og veldig koselig. Jeg har jo ikke løftet en finger for å sette i gang alle disse nominasjonene og stemmene, det er gjort helt frivillig av kunder, venner, familie og kollegaer. Den mest originale måten å sanke stemmer på, må vel være den vårt reisefølge til Hellas nylig, hadde: Han fikk laget T-skjorter med QR-kode på, så det bare var for folk å scanne den, og da kom de rett inn til stemmegivning på hyggeligste.no! Kreativt, må jeg si!

Geir må jobbe videre, og forsvinner plystrende inn i bygget igjen. Han mener han iblant kan ergre på seg en stein, for det lyder kanskje ikke alltid like vakkert ... ?

– Jeg hører en låt f eks på radioen, og da er den med meg hele dagen. Både hjemme og på jobb. Kona kommenterte det senest i morges! Ikke rart mine kollegaer går med ørepropper, he he!

Klikk her for å stemme på Geir!

Nominasjon av Augustin Sivertsen Asenjo

19. juni 2022

Geir stiller alltid opp, eneste problemet er at han alltid skal stille opp for alle, samtidig. Super ettertraktet av private og næringsdrivende kunder og driftere. Som regel første mann på jobb og siste mann som drar, stiller opp for sine medarbeidere

Nominasjon av Knut falmår

24. juni 2022

Altid blid og hyggelig. Tilgjengelig.

Nominasjon av Ola Sannerud

30. juni 2022

Geir er en effektiv og faglig dyktig håndverker som alltid stiller opp. Han ser alltid gode løsninger og er alltid positiv og glad. Det er ikke uten grunn at han har enormt mange faste kunder.

Nominasjon av Bjørg Skahjem

30. juni 2022

Ein kjekk kar, alltid med glimt i auga, og morosame historier på lur! Og han er superdyktig røyrleggjar! Nøyaktig og fokusert på å levere det kunden ønsker/har bruk for.

Nominasjon av Haldis Fygle

1. juli 2022

Ta kontakt med han så skjønner du hvorfor han er nominert!

Nominasjon av conny Lien

1. juli 2022

Humørspreder! Effektiv og dyktig i jobben sin!

Nominasjon av Anne Birgitte Sannerud

2. juli 2022

Geir har yrkesstolthet, er løsningsorientert og er faglig dyktig på alle områder. Han har en stor kundekrets. Får mange fine tilbakemeldinger for godt utført arbeid. Geir er alltid blid og positiv. Det er mye latter rundt han.Han fortjener å bli årets håndverker

Nominasjon av Jon Oli Arnason

2. juli 2022

Geir er en svært dyktig håndverker, serviceinnstilt, faglig, imøtekommende, pålitelig, morsom, en person du vil like med en gang. Får du han Geir til å fikse jobben, vil du ikke få noen andre en han neste gang. Stem på han Geir!

Nominasjon av Ole P. Sannerud

5. juli 2022

Hyggelig og trivelig, takler alle mennesketyper, faglig dyktig og løsningsorientert.

Nominasjon av Anne Kari Hagen

5. juli 2022

Geir Sannerud er en kjempekar, solid, stolt og flink rørlegger med mye kunnskap, alltid blid, med glimt i øyet, han fortjener å bli kåret til Norges hyggeligste håndverker!

Nominasjon av Therese Værnes

5. juli 2022

Denne mannen er virkelig Norges hyggeligste håndverker. Han er utrolig dyktig i jobben sin og står på dag ut og dag inn. Han ser løsninger andre ikke ser og har en smittende latter som gleder alle rundt seg!

Nominasjon av Tone Schjei Bjørnes

5. juli 2022

Den første som kommer, og den siste som går. Gir seg ikke før jobben er gjort. Geir er selve betegnelsen på yrkesstolthet. Godt håndverk og godt humør.

Nominasjon av Gill Barbro Jarnes

9. juli 2022

Hyggelig, omgjengelig og stor yrkesstolthet! En ja mann til det han blir spurt om! Anbefales virkelig!

Nominasjon av erik foskum

11. juli 2022

Kjapp, nøye og hyggelig!

Nominasjon av Geir jægtvik

11. juli 2022

Nominerer Geir!

Nominasjon av Kristin Sannerud

14. juli 2022

Faglig sterk og utrolig hyggelig.

Nominasjon av Benjamin Holmar Salte

14. juli 2022

Når denne håndverkeren drar hele veien fra Trondheim til Bergen for å få jobben gjort... og i tillegg gir de mest fantastiske historier underveis og sprer godt humør. Da finner du ikke en mer omgjengelig og trivelig håndverker.

Nominasjon av Eirin

17. juli 2022

En god håndverker med yrkesstolthet

Nominasjon av Eilert

17. juli 2022

Vel fortjent!

Nominasjon av Bjørnar Lie

23. juli 2022

Denne manne kan alt, og med et smil om munnen til enhver tid! Anbefales

Nominasjon av Christian Bakke

29. juli 2022

Geir er en fantastisk person, på alle måter! Hyggelig, altid glad. Aldri et kjedelig øyeblikk med Geir. Veldig dyktig i jobben sin!

Nominasjon av Ole Martin Buan

7. august 2022

Den triveligste håndverkeren jeg har møtt!