Gorm Eidesvik

Gorm Eidesvik

Nominert den 27. april 2022

Kategori: Elektriker

LOS ELEKTRO AS

bømlo, vestland

9.
plass totalt
2131
finaliststemmer
2863
stemmer
16
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Gorm Eidesvik

Del video

Gorm Eidesvik: Populær mann som har funnet sin yrkesvei

Skal vi tro nominasjons tekstene (og det skal vi jo), så er Gorm virkelig en elektriker som mange er glade i, både som person og som fagmann. Han stiller opp og er entusiastisk opptatt av å løse kundens problemer, alltid med et stort smil. Det oser velvillighet, trivsel og arbeidsglede av den mannen, noe også video teamet vårt kunne konstatere da det var Gorms tur til å bli filmet på jobb i Bømlo.

Bømlo er jo en øy, og har lange tradisjoner innen fiske. Både Gorms oldefar, bestefar og far valgte havet som arbeidsplass, så man kunne kanskje tro han ville følge i deres fotspor, men Gorm var mer interessert i å hjelpe med tekniske driftsproblemer ombord.

Det ble havn og ikke hav for Gorm

– Når båtene ligger til kai eller på verftet så kan jeg komme ombord og løse problemer – uten å bli sjøsyk! Både familie og venner synes det er helt fint at jeg valgte den yrkesveien, det er jo praktisk med en elektriker i familien også, smiler Gorm.

Gorm har rukket mye på sine 25 år. Han ble elektrolærling før han tok fagprøven i 2017 og nå tar han teknisk fagskole ved siden av vanlig jobb hos Los Elektro i Bømlo, for å lære automasjon. Det vil si å lære om fremtidshus som for eksempel Smarthus, med nye elektroniske muligheter som brer om seg med rekordfart og er fremtiden.

Gorm trives veldig godt med å løse problemer for kunden: Drive feilsøk og finne løsninger som fungerer optimalt.

– Fornøyde kunder gjør meg glad, det skaper smil hos begge parter og mestringsfølelse hos meg. Det er en takknemlig jobb å kunne noe viktig som ikke kunden selv kan fikse! Jeg husker spesielt en historie: Jeg ble tilkalt til en ferge som var innstilt på grunn av problemer med at baugportene ikke fungerte. Maskinsjefen hadde ikke trua på at jeg kunne fikse det, og mente det ville ta minst en uke før det ville bli fikset. Jeg plundret litt og fikk det ikke til, men prøvde feilsøk igjen og igjen; og plutselig fungerte det! Det var en herlig følelse! Og jeg fikk nok noen nye kunder etter den hendelsen, ja. Jeg er jo ikke akkurat kjent for å gi opp ...

Et godt liv i Bømlo

Gorm tar kundene på alvor, er blid, rolig og passer på at alt fungerer som det skal når han er ferdig med en jobb. Og tar gjerne en kaffekopp og en prat med kunden om det er tid, men ofte må han videre. Mye å gjøre!

– Jeg har jo lest alle de fine tingene som blir sagt om meg i nominasjonene, og det varmer. Jeg ønsker jo å være hyggelig (såklart!), imøtekommende og lyttende til kundens behov, og mener jeg er løsningsorientert og målrettet.

– Jeg er så heldig at jeg kan si jeg er en elektriker som trives i jobben og en person som også ellers har det veldig bra. Derfor er jeg stort sett glad og fornøyd, og trives med å ha vokst opp i lille Bømlo. Jeg har absolutt ingenting å klage på, og har rett og slett et godt liv!

På plass for alle

Med full jobb, kveldsstudier på nettet ved siden av og valp, blir det ikke så mye fritid. Gorm har også pusset opp 50-talls huset han og samboeren bor i, der ligger det veldig mange fritids timer. Han er også med i Sognerådet som styremedlem. Han følger den daglige driften, med delansvar for blant annet oppussing, konsert arrangementer og innsamlingsaksjoner, feks for Kirkens Nødhjelp.

Han er også en mann som stiller opp på alle dugnader og oppussing av fellesområder; det er aldri nei i hans munn til å ta i et tak for fellesskapet.

– Noe av det fineste med Bømlo er jo at alle trår til og hjelper hverandre i nærmiljøet for å ha det trivelig og pent rundt oss, det er en flott dugnadsånd her, rett og slett, sier Gorm.

Nå ser han frem til en Oslo weekend og til å treffe mange andre hyggelige håndverkere som har vært finalister helt siden starten i 2017.

– Kåringen er helt super! Jeg hadde hørt om den noen år pga diverse influensere på nettet, men dette er det første året jeg er med selv. Kåringen er et veldig bra og helt nødvendig initiativ, da det er stor mangel på håndverkere med riktig kompetanse. Jeg tror mange unge blir inspirert av kåringen til å vurdere yrkesfag.

– Jeg hadde sant å si aldri trodd jeg kom til å bli finalist selv! Jeg er veldig glad, stolt og overrasket over å være blant de topp tre i min klasse. Og takknemlig for de fine nominasjonene og alle stemmene. Nå gleder jeg meg til kåringen og festen! Og all spenningen!

Klikk deg inn her for å stemme på Gorm!

Nominasjon av Normann Larsen

27. april 2022

Alltid ektremt positiv, en gladgutt uten sidestykke, med en latter som sprer glede.

Nominasjon av Marius Monsen

29. april 2022

Aldri en kjedelig dag på jobb med denne kjekke karen her. Sprudlende og blid selv etter lange arbeidsdager. Faglig dyktig og flink til å lære bort. Perfekt kandidat for en slik nominasjon.

Nominasjon av ida møllerhaug

29. april 2022

Super kjekk kar som alltid stiller opp med godt humør og ein heidundrandes latter.

Nominasjon av Mari Stormark Helland

29. april 2022

Gorm gjekk eg på skulen med, første året på elektro. Me hadde ei kjempe artig gruppeoppgaver der eg virkelig fekk latt meg imponere over kor skarp, engasjert og tolmodig han var. Husker han som ein kjernekar.

Nominasjon av Solveig Maria Callaghan

30. april 2022

Superflink, gjør alltid en fantastisk jobb med en god latter.

Nominasjon av Kristianna Eidesvik

1. mai 2022

Ein arbeids villig kar med en uforglemmelig latter!

Nominasjon av Odd Bjørn Johannessen

3. mai 2022

Hadde besøk av denne fantastiske herremannen for å installere billader. Utrolig serviceinnstilt og hyggelig fagmann!

Nominasjon av Ronni stokka

4. mai 2022

God mann som er glad i jobben sin og tar alt med godt humør!

Nominasjon av Edd Selmer Hovland

4. mai 2022

Alltid blid og har stå på vilje, alltid smilande og har definitivt Norges løgnaste latter!

Nominasjon av Geir Innvær

7. mai 2022

Kjernekar

Nominasjon av Katrine hollund

17. mai 2022

Gorm er den hyggeligste elektrikeren jeg har møtt!

Nominasjon av Thomas S

17. mai 2022

Han er guden delux!

Nominasjon av Simon Lodden

17. mai 2022

En mann som kan forandre en dårlig dag til en god dag, på få sekunder.

Nominasjon av Line Aasheim

29. mai 2022

Ein fest av ein kollega!

Nominasjon av Sebastian Kvarven

20. juni 2022

Positiv og hyggelig montør. Alltid kjekt å jobbe ilag med Gorm!

Nominasjon av Morten lønning

14. juli 2022

Dyktig handverker som sprer god stemning på alle arbeidsplasser. Èin godt likt mann.

Partnere & Sponsorer