Ida Kristin Rosmo

Ida Kristin Rosmo

Nominert den 10. mai 2022

Kategori: Andre bransjer

Stavanger Byggdrift

stavanger, rogaland

72.
plass totalt
1201
finaliststemmer
422
stemmer
11
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Ida Kristin Rosmo

Del video

Ida Kristin Rosmo: – Jeg kaller meg selv vaktmester, og det er jeg er stolt av!

**Ida Kristin Rosmo er et fyrverkeri av en dame. Hun mestrer stort sett alt innen håndverksfag og hun er uunnværlig både faglig og sosialt på skolene hun har tilsynsansvar for. Ida er rett og slett en sprudlende dame som elsker jobben sin, hun trives også godt med kontraster. Den ene dagen er det motorsykkel og kiting, mens det den andre dagen er hekling og husflid, men jobben kommer alltid først. **

Ida er opprinnelig fra Trondheim, men flyttet fra Trondheim til Stavanger da hun fant en ledig stilling som vaktmester. I dag bor hun i Stavanger med mann og to barn og jobber som driftsoperatør i Stavanger Byggdrift.

Opplevde nedsettende kommentarer

Ida forteller at hun ville bli anleggsgartner fordi hennes mor sin entusiasme for hagen smittet over på henne. Hun ble utplassert som anleggsgartner i skoletiden, men opplevde å få nedsettende kommentarer fra en mann som mente at hun som jente ikke var flink nok og sterk nok. På nye utplasseringer skjønte Ida at hun elsket å håndtere praktiske ting og store maskiner. Hun kaller seg vaktmester og er veldig stolt av tittelen.

– Jeg kaller meg selv vaktmester, som jeg er stolt av, og liker det dårlig når folk ser ned på den tittelen. Jeg fikser nemlig det meste!

Dagene går til generelt tilsyn av flere bygg, og dette innebærer vedlikehold, rensing av tagging, fiksing av knuste ruter, få opp ny kledning, sjekke tak, rense takrenner, fikse vannlekkasjer, kontakt med brannsentralen og følge opp sprinkelanlegg. Ida må altså kunne det meste om det meste. Hun forteller at det er hennes genuine interesse for jobben som gjør henne til en god vaktmester. Eller driftsoperatør, da.

Gjør alt!

I jobben til Ida er ingen dager like. Hun har en stor grad av frihet til å planlegge dagene selv, så lenge alt blir gjort og prioritert riktig. Oppgavene er alltid varierte og hun får brukt kunnskapen sin hver dag.

– Jeg gjør jo alt – bortsett fra rørlegger- og elektrikerarbeid.

Ida forteller videre at det er en veldig sosial jobb der hun er sammen med både voksne og barn hver dag.

– Jeg føler jeg er et godt forbilde for barna som kvinne som fikser alt mulig, de spør og graver og det er veldig fint!

En allsidig dame

Da Ida flyttet fra Trondheim til Stavanger hvor hun ikke kjente noen, måtte hun finne noe sosialt å gjøre. Hun fant kitemiljøet. – Helt fantastisk! For en frihetsfølelse, og for noen gode venner jeg har fått!

Det er ikke like lett å finne tid til kiting i en hverdag med jobb, familie og barn, men Ida kjører også motorsykkel, hun driver med hekling, sying, strikking, dreiing av trevirke og hun er styremedlem i Rogaland Husflidslag. Hun sliter altså ikke med å fylle tiden!

Løfter frem jenter i håndverksfag

Ida har fått mange flotte nominasjoner, den første kom fra mannen hennes som hun forteller er hennes største fan. Hun forteller også at hun har opplevd mye jantelov og at hun er veldig glad for at det nå med kåringen settes mer fokus på jenter i håndverksfag. Hun synes også det er flott at det er en egen kategori for lærlinger:

– At kåringen har med en egen lærling kategori er gull! Det betyr masse for de nominerte å være inkludert og verdsatt, og til inspirasjon for sin generasjon.

Ida er egentlig litt ukomfortabel når det kommer til oppmerksomhet, men at oppmerksomheten nå har vokst på henne og at hun er kjempestolt, glad og ydmyk over å være nominert i Norges Hyggeligste Håndverker 2022. Hun synes alle nominasjonene er så fine at hun mangler ord.

– Dessuten setter jeg stor pris på at kollegaer følger med, og stadig kommer det elever bort som sier “Jeg har stemt på deg idag”! Det varmer!

Klikk her for å stemme på Ida Kristin!

Nominasjon av Kjell Allen Lambrigtsen

10. mai 2022

Jeg vil gjerne nominere Ida Kristin Rosmo, driftstekniker hos Stavanger Byggdrift. Hun er ekstremt imøtekommende og blid og har alltid et smil eller et vennlig ord på lager. Hun stiller alltid opp for brukere og kollegaer, det være seg å stille opp utenfor arbeidstid eller å hjelpe med å lage skøytebane i skolegården på en av skolene hun drifter. Ida Kristin har en stor yrkesstolthet og det er tydelig for alle som omgås henne at hun er glad i det hun gjør.

Nominasjon av Marianne Falkmo

13. mai 2022

Æ Nominerer Ida Kristin fordi hu må være den mest triveligste Driftsteknikeren æ vet om. Hu er å den mest hændye dama som finnes. På fritida så e hu ei aktiv dame både når d snekres, ska lages hage, trædreiing og syr gjør hu jammen mæ å, samtidig som hu e aktiv i håndtverksforeninga. Tar a itj hånd om ongan eller gubben, eller e på jobb så kite hu om hun itj e ut å lufte motorsykkelen sin med likesinnede. Altså ei driftig dame som kan mye, å stille opp for alle og en hver, og samtidig bryr hu sæ om dem hu møte på sin vei. Hu gir mye av sæ sjøl og e ei likanes dame som e umulig å ikke legg merke te. Derfor mene æ Ida Kristin e den mest triveligste håndverkern og personen æ veit om, og håpe hu vinn.

Nominasjon av Atle Fonn

14. mai 2022

Ida er særdeles pliktoppfyllende i sitt arbeide. Hun er faglig dyktig, og en person som viser stor oppmerksomhet overfor kolleger og kunder. Hun er rettferdig og ærlig. Gjør heller litt ekstra enn å sluntre unna. Hun har er godt humør, og har en lun og fin humor. Hun er virkelig kreativ, og søker etter gode løsninger for å reparere ting, framfor å kaste og kjøpe nytt. Hun er løsningsorientert, og viser interesse for å lære nye ting.

Nominasjon av May Annie Bang

15. mai 2022

Jeg vil nominere Ida Kristin Rosmo, driftstekniker hos Stavanger Byggdrift. Hun er driftig, kreativ og omsorgsfull! Alltid positiv, imøtekommende og med et smil på lur. Hun ser ingen ting som umulig, og hun ordner alltid opp. Det være seg oppdrag blant brukere eller oppdrag for venner og kollegaer, når det måtte være! Hun har en egen evne til å se de som trenger det, og hun tar ofte med seg hjelpsomme elever i oppdrag der det lar seg gjøre. Hun gir alltid av seg selv til andre og ordner opp! Derfor mener jeg at Ida er helt unik!

Nominasjon av Susan Lambrigtsen

27. mai 2022

Jeg har lyst til å nominere Ida Kristin, min svigerdatter og håndlanger. Alle kunne trenge slik en blid, hardtarbeidende og flink støttespiller i familien. Vi har Ida Kristin!

Nominasjon av Grete Løhre

31. mai 2022

Verdens hyggeligste håndverker, tøffeste dama i bransjen med rosa drill og stort hjerte for elever og ansatte!

Nominasjon av Sissel Nord Nilsen

2. juni 2022

Alltid blid og hjelpsom. Jåtten skole har en fantastisk vaktmester!

Nominasjon av Helene Døsen Vestre

3. juni 2022

Utrolig flink og hjelpsom.

Nominasjon av Mette Nicolaisen

3. juni 2022

Beste vaktmesteren en skole kan ha. Fikser og ordner, hjelper til å lage skøytebane og ikke minst fantastisk god i møte med elever !

Nominasjon av Merete Åsebø Blindheim

4. juni 2022

For en glede å møte Ida på jobb, enten det gjelder oppgaver, utfordringer eller bare slå av en prat i forbifarten. Smått og stort fikses, og de gode kommentarene og glimtet i øyet lyser opp dagene for både store og små. HURRA FOR IDA!

Nominasjon av Erle Espevik

26. juni 2022

Vil nominere Ida som Norges hyggeligste håndverker! En fantastisk dame som alltid har et smil på lur til alle rundt seg, i en ellers travel jobbhverdag. Som blant annet vaktmester på skolen ser hun både ansatte og elever, og greier å spre godt humør rundt seg hvor enn hun er. Hun strekker seg langt for å stille opp for andre, og har en unik evne til å finne tid til de rundt seg. Om det er en samtale, et klapp på skulderen eller bare et godt smil når en møter henne i gangen.

;