Ida Meldgaard

Ida Meldgaard

Nominert den 25. april 2022

Kategori: Rørlegger

Comfort Lier

øvre eiker, viken

19.
plass totalt
1393
finaliststemmer
1410
stemmer
34
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Ida Meldgaard

Del video

Ida Melgaard: – Jeg stortrives i rørleggerbransjen!

Ida Meldgaard promoterer ofte og gjerne rørleggerfaget i sosiale medier, blant annet på Instagram @plumbida, der hun med humor og snert viser glimt fra sin hverdag på jobb, ofte med oppfordringer til sine følgere om å velge yrkesfag. Hun er en frisk nordlending, gjerne med forskjellige hårfarger, og med oldemoren sin tatovert på overarmen.

Håper på flere jenter i bransjen.

Ida elsker jobben sin, og er en strålende rollemodell for faget og folk generelt, og kanskje jenter spesielt. Der oppfordrer hun også sine følgere til å nominere håndverkere de kjenner til «Norges hyggeligste håndverker» , for denne kåringen synes hun er viktig, og veldig stas å få være en del av – igjen. Ida var nemlig finalist også i fjor.

– Det er så bra at bransjen og håndverkerne blir løftet frem. Det er helt topp å være en av finalistene. Jeg ser jeg ikke er alene som jente heller, og det er bra at folk skjønner at vi jenter er like gode håndverkere som gutta!

Ida vinglet litt i yrkeslivet før hun fant fram til rørleggerfaget. Hun var innom Forsvaret, hun jobbet i kundeservice og hun var en stund i servicebransjen. Via Karrieresenteret fant hun ut at hun kunne bli voksenlærling, noe hun syntes hørtes helt topp ut.

Håper flere får kjennskap til hva å bli voksenlærling innebærer.

For det betyr at når du er over 21 år så kan du inngå lærekontrakt i en bedrift uten å ha gått i videregående skole, og læretiden i bedriften er som regel på fire år. Dette passet Ida perfekt, å komme rett i gang!

– Jeg var også interessert i andre håndverksfag, men det endte med rørleggerfaget og voksenlærling plass hos Comfort i Lier, noe jeg ikke angrer på. Det er en trygg jobb i et godt miljø, det er godt betalt og jeg kan tilpasse oppdragene inn i tiden min. Noe som er fint når jeg skal følge opp våre to barn på 5 og 7 år. I begynnelsen av 2023 skal jeg ta fagbrevet, forteller Ida.

Ida sier at jobben føles så riktig at hun ikke kan se for seg å gjøre noe annet resten av sitt yrkesliv. Det er sosialt, utfordrende, meningsfullt og gir stor mestringsfølelse, mener hun. Og lite slår det å vise frem et ferdig bad til en kunde, som fremstår som nytt selv om hun kanskje bare har byttet baderomsmøbler.

– Det er så gøy når de blir så fornøyd og takknemlige, og ofte ber de meg slå meg ned til en prat og en kopp kaffe også, så da legger jeg gjerne lunsjen min hos dem. Særlig mange eldre er mye alene og setter stor pris på besøk.

Bare positivt å være jente.

– Noen blir overrasket over at det er en jente som kommer, og det blir jo noen kommentarer, men de er aldri ufine. Og jeg tror faktisk eldre kunder åpner seg mer for meg som jente, og tør å be om hjelp også til andre ting mens jeg er der.

– Jeg husker jeg var hos en kunde for å fikse dusjkabinettet hennes. Etterpå spurte hun om jeg kunne ta en titt på vasken på kjøkkenet, for der hadde hun greid å kile fast en stakepinne. Den viste seg å sitte bom fast, så jeg måtte demontere hele vasken, men alt ordnet seg, til hennes store takknemlighet. Så det å kunne gjøre det lille ekstra, er noe av det hyggeligste jeg vet!

Er en nordlending som gjerne bretter opp ermene.

Nominasjonene Ida fikk, vitner om at det er hyggelig for kundene å ha henne i hus. Hun beskrives som dyktig, målbevisst, blid og energisk. Med stor yrkesstolthet. Og en rørlegger som snakker så folk forstår det og rett fra «levra», i kjent nordnorsk stil.

Hun er vokst opp på en gård på en halvøy på Helgelandskysten sammen med 4 brødre, så hun er ikke redd for å ta i et tak, tåler en støyt, er sterk som en bjørn og takker nei til de kundene som tror hun trenger hjelp til å bære for eksempel et toalett. Det fikser Ida nemlig lett selv.

Alltid tilgjengelig for spørsmål om rørleggerfaget.

Når Ida ikke jobber, er hun hjemme hos samboeren og barna, og når barna sover, så blir det enten å spille dataspill, eller å tegne og male, noe hun gjerne vil ha mer tid til. Sykle og trene gjør hun også iblant. Og så sitter hun ofte og svarer unge og voksne på sosiale medier, der hun gir råd til dem som vil vite mer eller er usikre på veivalg. Det gir henne stor glede og tilfredsstillelse.

Nå gleder hun seg stort til finalefesten og til endelig å få svar på hvem som blir kategorivinnere og hovedvinner.

– Det er så mange flotte og verdige kandidater. For meg er bare det å få være en del av dette og gå på en super fest med mange flinke håndverkere, premie i seg selv. At jeg var finalist også i fjor er jeg veldig stolt over! Og det er klart det hadde vært fantastisk gøy å vinne rørlegger klassen i år!

Klikk her for å stemme på Ida

Nominasjon av Mari Stormark Helland

25. april 2022

Ida er vaksenlærling i rørleggerfaget. Veldig engasjert og dyktig i det ho gjer. Ein kjempeambassadør for faget og ein inspirerande person.

Nominasjon av Javier Amoros

26. april 2022

Ida er veldig hyggelig å jobbe med!!

Nominasjon av Katarina solend

27. april 2022

Ida er en jente jeg er så heldig å ha blitt kjent med. En blid, imøtekommende og rå jente som bruker mye av sin tid til å fremme faget sitt på SoMe. Og hun gjør det med en så stor glede. Det er ikke vanskelig å se hun brenner for yrket sitt. Og er virkelig stolt over faget. Heldig de kundene som får denne jenta hjem til seg. Dette er en person jeg virkelig unner å stå på pallen. For hun fortjener det virkelig.En ståpå jente! Heier på deg, Ida. Du er god som gull!

Nominasjon av Maria

27. april 2022

Hyggelig, imøtekommende og ikke minst ei råtøff dame!

Nominasjon av Ellen Hauff

28. april 2022

Ida er kunnskapsrik, tøff og super hyggelig!

Nominasjon av Thea Maria Rytterager

4. mai 2022

Ida Meldgaard setter standarden høyt når det kommer til kundeservice. Hun stiller opp, svarer på spørsmål og gjør det hun kan for at man skal føle seg trygg på rør bransjen. Hun gir av seg selv og har en helt egen forteller evne som gjør at jeg som kunde forstår hva og hvorfor man må gjøre det som skal gjøres, uten at jeg føler meg dum. Hun leverer alt det en håndverker burde strekke seg etter både innenfor fag kunnskap og menneskelighet. Jeg kan uten tvil si at hun fortjener å vinne.

Nominasjon av Grethe Andersen

7. mai 2022

Ida er ei superflink ung dame. Hun elsker faget sitt og promoterer det på en super måte, særlig via SoMe. Ida er oppvokst på gård sammen med sine søsken som alle er brødre, noe som har gjort at hun har bena godt plantet på jorden og har lært henne å være tøff, kreativ, omtenksom og hjertegod. Ida fortjener å vinne hele greia siden hun virkelig gjør en stor jobb for å rekruttere unge og særlig jenter til håndverker yrket. Ida har familie og er mamma til 2 søte små som hun i tillegg til jobb, venner og familie tar godt vare på <3

Nominasjon av Kenneth Torgersen Juvet

7. mai 2022

Jeg har aldri møtt Ida ansikt til ansikt. Men det er noe jeg ønsker i fremtiden. Men Ida har et rykte på seg som lyder «Ida er en dyktig og kjempe blid rørlegger» har man det ryktet på seg så er en nominasjon lett å gi! Jeg heier på Ida!

Nominasjon av Monica Thomassen

12. mai 2022

Rett og slett ei utrolig hyggelig dame med mye kunnskap om faget sitt.

Nominasjon av Saud alabdsalih

20. mai 2022

Dette er en god ambassadør for sitt fag. Ikke bare fagmessig utfører hun gode jobber, men hun viser det til hele verden. Jeg vet at hun har rekruttert flere jenter til å velge rørleggeryrket, noe som blir satt pris på. Hun er åpen om dyskalkuli, og at man fint kan jobbe til tross for en diagnose. I tillegg til å legge tida si i SoMe, gir hun blod i tillegg til å ha to barn. Jeg heier på Ida, og det hun står for.

Nominasjon av Mina Farmen

23. mai 2022

Ida er utrolig hyggelig og brenner for yrket sitt. Hun er god på å vise andre hvordan det er å bli rørlegger i voksen alder og være voksenlærling. Hun har inspirert mange andre voksne til å gå i samme spor!

Nominasjon av Vilde Bjørnås

23. mai 2022

Ida er ei utrolig hyggelig jente som virkelig bryr seg om jobben og kundene sine. Hun tar seg også tid til å svare på spørsmål om rørleggeryrket og er en pådriver til å verve flere kvinner i rørfaget.

Nominasjon av Ane Mendel

23. mai 2022

Bra forbilde for den neste generasjon håndværkere. Ryddig og erlig! Kvik i haude, snill og kjempe hyggelig!

Nominasjon av Martine Kristiansen

23. mai 2022

Ida er ei jordnær dame som hverken bryr seg om hva andre tenker eller lar seg pirke på nesa, men passer alltid på å være hyggelig med alle! Hun har oppnådd veldig mye ved å være 100% seg selv. Ei dame som fortjener å vinne!

Nominasjon av Vanessa Rogstad

24. mai 2022

Jeg nominerer Ida ikke bare som Norges hyggeligste, men også som Norges blideste håndverker. Hun er alltid flammende engasjert når hun snakker om faget sitt og elsker det hun gjør. Ida er full av energi og sprer glede rundt seg med sitt positive og optimistiske vesen.

Nominasjon av Hussein El Haddaoui

26. mai 2022

Dette er en kvinne som virkelig har en yrkesstolthet som ikke mange har. Hun er superhyggelig og 100% snill. Hun viser frem hvordan en super rørlegger skal være på SoMe, slik at mange kanskje har lyst til å begynne som håndverker. Noe jeg personlig synes er veldig viktig da alle vet at det er stor mangel på håndverkere i Norge. Lykke til Ida, jeg heier på deg. Mvh Hussein El Haddaoui Norges Hyggeligste Håndverker 2021.

Nominasjon av Anne Catrine Windsand Gjestemoen

26. mai 2022

Ida er en jordnær og imøtekommende håndverker. Hun stiller ofte opp med råd over nett når det trengs, og gjør sitt ytterste for å innfri med service. En veldig hyggelig rørlegger som er stolt av yrket sitt. Heier på deg, Ida!

Nominasjon av Eli H. Heyerdahl Eide

30. mai 2022

Jeg har blitt kjent med Ida fordi hun, umiddelbart når hun ble lærling, engasjerte seg i Ingeborg-nettverket som jobber for å rekruttere flere kvinner til rørbransjen. Raskt forsto jeg at Ida var et sprudlende JA menneske og da var ikke veien lang til å få henne med som rørambassadør for BLI Rørlegger. Ida har vært med på podcastinnspilling i Bare Rør podden og sa ja til å snakke om åvære lærling påBygg Reis deg. Hun er kåret til årets «rørfluencer» av Comfort kjeden og rocker tictok som rørlegger og synlig rolle ideell. Hadde flere håndverkere vært som Ida ville enda flere valgt denne karriereveien også, tror jeg!

Nominasjon av Ingrid Evavold

3. juni 2022

Ida er et flott forbilde og en super rollemodell. Hun bidrar til å framsnakke rørlegger faget og viser at dette er et fag som passer jenter, på lik linje med gutter. Hun benytter flere sosiale plattformer, som gjør at hun når frem til mange. Og jeg er sikker på at du bidrar til at flere jenter velger å bli rørlegger.

Nominasjon av Amalie Lepsøy Hansen

3. juni 2022

Ida er ein stor inspirasjon for andre jenter som lurer på håndverk bransjen, ho er ei dama med bein i naso og virkelig brenner for yrket!

Nominasjon av Elin Gallefoss

5. juni 2022

Ida ei fantastisk blid og dyktig rørlegger som bidrar til å inspirer andre jenter til å velge utradisjonelt med sin framvisning av faget sitt på SoMe. Dette gjør ho til en god representant for rørleggerfaget og som dame i mannsdominert yrke der vi trenger mange flære damer. Ho fortjener virkelige å være nominert og få mange stemmer som ho er med konkurransen om å blir den neste Norges Hyggeligste Håndverker.

Nominasjon av Ida Holter

6. juli 2022

Ho Ida er den tøffeste og triveligste håndverkeren jeg har hatt hjelp av noen gang - først for et år sida og igjen et par runder for et halvt år sida. God til å finne løsninger på utradisjonelle utfordringer og alltid med godt humør og glimt i øyet. Tar seg også tid til å anbefale faget sitt til alle som ikke har funnet sin yrkesvei.

Nominasjon av Kristin Reine

7. juli 2022

Blidere rørlegger skal du lete lenge etter, hun er et friskt pust. Service er mellomnavnet. Det er ingen ting som er et problem.

Nominasjon av Anne-Gina Kristoffersen

7. juli 2022

Ida har vært en av våre, nå også stadig stigende i antall, kvinnelige lærlinger. Fra første stund har hun vist et enormt engasjement for faget og er genuint interessert i å utøve, vise og fremsnakke faget sitt. Vi har fått utallige tilbakemeldinger på at hun gjør en kjempejobb ute hos kunden og vi er glade for at hun er nominert.

Nominasjon av Thor Idar Ekroll

7. juli 2022

Dette er ei jente som fortjener ros, sprudlende og glad hele tiden, og en fantastisk inspirasjon for å få flere jenter til å velge yrkesfag!

Nominasjon av Rebecka Pauline Kringstad

7. juli 2022

Ida er ei fantastisk jente som brenner for sitt fag, og som bidrar til at flere jenter velger å bli rørlegger. Imponert over alt hun får til!

Nominasjon av Daimi Solhaug

7. juli 2022

Ida er en blid og hyggelig jente som jobber som rørlegger og er også et flott forbilde for andre jenter som velger utradisjonelle yrker.

Nominasjon av Vandana

7. juli 2022

Ida er en hyggelig person.

Nominasjon av Billy solhaug

7. juli 2022

Ida er ein stor inspirasjon for andre jenter som lurer på håndverk bransjen, ho er ei dama med bein i nesen og virkelig brenner for yrket!

Nominasjon av Vedis

8. juli 2022

Ida er hardtarbeidende og real. Hun er også til inspirasjon for mange kvinner i yrket!

Nominasjon av Brita Sæterbø

16. juli 2022

Herlig frøken som gjer ein viktig jobb med å inspirere innen rørleggerbransjen. Morsom, dyktig og engasjert dame som er veldig kjekk å følle på SoMe!

Partnere & Sponsorer