Katarina Solend

Katarina Solend

Nominert den 25. april 2022

Kategori: Snekker / Tømrer

N-ANDERSEN BYGG AS

horten, vestfold og telemark

5.
plass totalt
4466
finaliststemmer
4220
stemmer
70
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Katarina Solend

kotek
Del video

Katarina Solend: – Har hatt en snekker i meg hele livet!

**Katarina er et fantastisk forbilde for snekkeryrket. Hun brukte tid på å satse på det hun egentlig ville - men da det endelig ble snekker av henne, falt alle brikkene på plass. Hun elsker jobben sin, og det lyser energi og arbeidsglede av denne sprudlende damen. Hennes engasjement for å få andre jenter inn i yrket bruker hun mye fritid på, og også slik er hun en ressurs for faget. **

Hver morgen ved 6-tiden befinner Katarina seg på fergen fra Moss, hvor hun bor, til Horten, der hun jobber. Den turen nyter hun. Det er hennes fristund, der hun hører på musikk, leser, svarer på mail eller bare ser utover den vakre fjorden og lar tankene vandre. Mens hun gleder seg til en ny arbeidsdag hos N-Andersen Bygg AS, og tenker hun er heldig som har funnet yrket som passer henne som hånd i hanske.

Idag skal hun skifte kledning og etterisolere et hus, når videoteamet fra Hyggeligste kommer på besøk.

Tidlig krøkes som god snekker skal bli!

Helt fra hun var liten har Bergensjenta på 35 hatt interesse for snekring:

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for snekkeryrket. Hytten vår i Bergen ble bygget av min farfar, og jeg fikk være med på vedlikehold fra tidlig alder, og lærte mye av faren min. Jeg har vært med å sette opp naustet der, blant annet. Jeg elsker treverk! Lukten, følelsen og alt det flotte det kan bli til. Særlig svak er jeg for gamle hus av skikkelig tømmer, lafting etc. Funkis er ikke noe for meg.

– Faren min er nå 84, men fortsatt jobber vi med diverse prosjekter sammen på hytten. Det er en veldig fin måte å være sammen på, og nå har jeg jo kompetanse å bidra med også! Det tror jeg han liker godt.

Katarina tenkte lenge på tømrerutdanning, men turte ikke helt. Hun trodde kanskje det ville bli for tøft. Ikke fordi hun var jente, men fordi det kan være tungt, kaldt, vått og utfordrende.

– Så jeg tok vanlig videregående skole, var i militære og hadde diverse jobber, blant annet i butikk og i barnehage. Men hele tiden med snekkeryrket i bakhodet. Så tok jeg omsider beslutningen i 2016 og kastet meg uti det! Jeg begynte som voksenlærling og tok tømrerutdanning. Det ble “learning by doing”, veldig effektivt. Og et perfekt valg, skulle det vise seg. Du vet, DEN følelse du får når du kjenner at dette er helt riktig? Helt DEG? Jeg har ikke angret en eneste dag. Dette er mer en livsstil enn en jobb for meg.

– Glade kunder er min største motivasjon

For Katarina er utvilsomt langt mer opptatt av trivsel og å ha en kreativ og meningsfull jobb, enn av å tjene mange penger.

– Gleden over å gjøre kvalitetsjobber for kundene og få gode tilbakemeldinger er mye viktigere enn lønn i form av kroner og øre. Det er ikke bare noe jeg sier, men er oppriktig ment. Men jeg tjener i tillegg bra og har alt jeg trenger, så jeg er veldig takknemlig for å ha en slik hverdag der jeg trives på jobb og kan betale regningene mine også.

– Gode tilbakemeldinger fra kundene er min største motivasjon. Når de blir så glade over å se hva vi har fått til, er det en stor belønning hver gang. Og jeg blir så glad når jeg skjønner at jeg også gjør en god jobb for det flotte firmaet jeg jobber i!

– God, åpen og ærlig kommunikasjon med kunden er det grunnleggende og mest viktige i jobben min. Hele veien fra start til mål. Og selvsagt å smile, være positiv og hyggelig, og gi det lille ekstra som viser at jeg ønsker å gjøre en topp jobb for dem. Da blir det alltid god stemning og nye jobber å få. Og de synes bare det er flott at det kommer en jente-snekker, “så fint med en female touch”, sier de! Har aldri fått ugreie kommentarer fra kunder.

Populær perfeksjonist

Alle nominasjoner forteller tydelig at Katarina er en høyt verdsatt person, både som snekker og menneske. Noen adjektiver er solstråle (“bli´fis!), humørspreder, arbeidsjern, pålitelig, perfeksjonist, leverer kvalitet, gir mye av seg selv – og at hun er et strålende forbilde for unge, og kanskje spesielt jenter.

Hun bruker mye tid på å svare og følge opp sine følgere på sosiale medier, noe hun gjør med glede. Og én person gjorde spesielt inntrykk på henne:

– Jeg ble kontaktet av en jente på nettet, hun var lærer, men hadde veldig lyst til å bli snekker, egentlig. Og ville veldig gjerne vite mer om hvordan det yrket var. Så jeg møtte henne for en kaffe, og vi pratet flere timer. En stund senere fikk jeg sms fra henne om at hun hadde tatt spranget og fått lærlingplass! Jeg ble så glad! Det er så fint og så viktig for meg når jeg kan inspirere andre til å velge dette flotte yrket. Så det bruker jeg mer enn gjerne fritiden min på.

I fritiden ellers pusser Katarina og samboeren opp leiligheten deres. Og bruker tid sammen med familie og venner. Aktive er de; de sykler, går turer, trener eller lager god mat. Å være i god form er viktig i en fysisk krevende hverdag. Nå planlegges Oslo tur, og Katarina gleder seg stort!

– Kåringen er en superflott måte å fremme og hedre håndverkerne på, og la oss få kjenne på stolthet og glede over å få anerkjennelse og oppmerksomhet. Å bli snakket opp og løftet frem er jo ikke hverdagskost i denne bransjen.

– Det er en stor ære å være en av finalistene blant så mange sterke kandidater. Det gjør meg rørt, glad, ydmyk og takknemlig. Jeg har aldri fått så mange fine ord før, som i alle de fine nominasjonene! Jeg svever på en rosa sky, jeg!

Klikk her for å stemme på Katarina!

Nominasjon av Ida Meldgaard

25. april 2022

Denne sprudlende bergenseren av et kvinnemenneske fortjener virkelig sin plass på podiet. Katarina bruker store deler av dagen sin på å klippe til, ta bilder og gjøre det hun kan for å dele budskapet sitt om tømrerfaget. Hun har over kort tid klart å få med seg en god følgergjeng på både Instagram, men og på Tiktok under "Blitømrer". Det er nok ikke uten grunn at Alexander Nygaard som vant i 2020 ønsker å ha henne med i sitt eget firma. Ingen dag er det samme uten å stikke innom storyen hennes der hun sprer glede bare med å starte dagen fra fergeturen over til Horten med det største smilet du kan tenke deg! Jeg er 100% sikker på at denne dama når utrolig langt. Og hun fortjener hvert eneste gode ord. Heier på deg!

Nominasjon av Heidi martinsen

25. april 2022

Super energisk, alltid blid og hyggelig, sprer masse glede rundt seg og God Arbeidsmoral. Og når hun i tillegg jobber hos tidligere Norges hyggeligste Alexander og broren sier det alt!

Nominasjon av Kristoffer Søgaard

25. april 2022

Ikke bare er Katarina en superdyktig tømrer. Hun er også utrolig flink til å profilere tømrerfaget. Jeg ble tidlig kjent med Katarina som lærling. Og fulgte henne frem til svenneprøven. Igjennom Opplæringskontoret for tømrerfaget egen kvinnegruppe KiT har Katarina hjulpet flere jenter frem til en læretid, og igjennom vår TikTok har hun profilert faget på en fin måte til tusenvis av seere. Jeg kjenner Katarina som ei super håndverker, og ei som aldri gir seg før hun selv og kundene er 100% fornøyd. Tømrerfaget trenger flere som Katarina. Og jeg håper hun blir værende i faget i mange år fremover!

Nominasjon av Alexander Nygaard-Andersen

25. april 2022

Min nominasjon faller helt klart på denne fantastiske jenta ! Etter og ha fulgt hun først i sosiale medier, fant vi fort ut at dette er en jente vi vil ha ansatt! Du står på døgnet rundt, står opp midt på natta mens folk gjerne venter 3 timer til for så og starte dagen med en kjempe smil om munnen og verdens mest positive energi! Kun ren glede over og få dratt på jobb og gjøre det du liker best♡ Det er en sann glede for oss i N-Andersen bygg, meg selv og kundene våres! Din arbeids moral, nøysomhet og lidenskap for dette faget syns godt og blir lagt merke til. Dessuten er du er stort forbildet for mange der ute! Vi har ikke bare fått en ansatt, men også en kjempe god venn jeg er stolt av. En egenskap du også har er at du lytter til de rundt deg, er der når man trenger det og stiller uansett opp hva enn det måtte være! Heia katsol som lyser opp hverdagene til alle:D

Nominasjon av Camilla Nygaard-Andersen

26. april 2022

Ei sprudlende og fantastisk dyktig håndverker som virkelig kan faget sitt. Hun står på døgnet rundt for alt og alle og har alltid et smil om munnen. Er det noen som virkelig fortjener denne tittelen er det denne flotte jenta som elsker jobben sin, er nøye, punktlig og flid i sitt arbeid. Møter alle med sitt blide og hyggelige ansikt hver eneste dag.

Nominasjon av Cato Nygaard-Andersen

26. april 2022

Er utrolig blid, energisk og nøye med alt arbeid hun utfører. Skaper masse godt humør blant sine medarbeidere og kunder samt veldig løsningsorientert i alt hun utfører.

Nominasjon av Steinar Nygaard-Andersen

26. april 2022

En fantastisk hyggelig og blid snekker som alltid har et smil om munnen. Hun er super dyktig og stiller alltid opp. Finner løsninger ingen andre kan og virkelig brenner for faget. Ei sprudlende, nøye og flittig håndverker som virkelig fortjener en slik tittel.

Nominasjon av Hilde skulstad

26. april 2022

Verdens mest positive, sprudlende, og kreative håndverker. Elsker å følge deg og din hverdag som tømrer!

Nominasjon av Asbjørn Fyllingslid

27. april 2022

Katarina er usedvanlig positiv og blid snekker med en enorm arbeidskapasitet. Jobber raskt og effektivt og er best i verden på å finne smarte løsninger på store og små utfordringer på et oppdrag. Hun fortjener virkelig å vinne denne utmerkelsen!

Nominasjon av Carina Baltzersen

28. april 2022

Denne jenta er ei skikkelig gladjente og arbeidsjern. Hun er oppe før fuglene for å gripe arbeidsdagen med et alltid godt humør.

Nominasjon av Martine Franck

28. april 2022

Så inspirerende, hardtarbeidende og flink. Omsorgsfull og tar eierskap til alle sine prosjekter. Både på jobb og privat. Full av energi og giverglede. Ingen over, ingen ved siden! En av de tøffeste damene i sin bransje.

Nominasjon av Mari Stormark Helland

28. april 2022

Katarina er et ekte bevis på at kjønn ikkje avgjer kva jobb du kan ha. Original og ein frisk pust i kvardagen. Denne dama beundrer eg. Ho har ei kjempe positiv framtoning og ho inspirerer både gutter og jenter til å velge yrkesfag.

Nominasjon av Sebastian Nygaard andersen

2. mai 2022

Er så heldig å jobber sammen med gladjenta Katarina. Hun er veldig flink i faget sitt og ikke minst veldig blid og hyggelig. Hun fortjener å vinne.

Nominasjon av Helene Napstad

3. mai 2022

Katarina er en ståpå dame med sitt sprudlende humør og er en stor gledesspreder. Hun elsker faget sitt og gjør alt for kunden og er kjempenøye i faget sitt. 5000 følgere på Instagram sier litt om hvor flink hun er. Hun fortjener å vinne og vise at damer klarer alt!!

Nominasjon av Silje Nygaard-Andersen

3. mai 2022

Ei fantastisk frøken som er primus motor for faget sitt. Et arbeidsjern som virkelig ånder for faget og sprer solstråler og glede rundt seg hele døgnet. Fantastisk på å fremme yrket. Hun fortjener hver eneste stemme som sankes inn.

Nominasjon av Cathrine Haug

4. mai 2022

Snakk om flink dame med bein i nesa. Brenner for faget sitt og er alltid sprudlende og blid. Hun fortjener å vinne!

Nominasjon av Stian Napstad Karlsen

5. mai 2022

Katarina er en fantastisk representant for kvinner i tømrerfaget. Som hun blant annet viser gjennom sin Instagram konto. Her møter vi en smørblid og positiv kvinne hver eneste morgen direkte fra ferja over til jobben hos NA Bygg i Horten. Katarina beviser gang på gang at kvinner og menn kan gjøre en like god jobb i et mannsdominert yrke.

Nominasjon av Kenneth Torgersen Juvet

7. mai 2022

Jeg hadde gleden av å møte Katarina på ByggReisDeg i fjord, og vi snakker ofte sammen. Katrina er et arbeidsjern til de grader! Super hyggelig og alltid med er smil om munn!

Nominasjon av Daniel Nygaard-Andersen

13. mai 2022

Katarina er ei fantastisk tømrer med et fantastisk godt humør! Hun er ekstremt nøye i faget og gir seg ikke før hun er 100% fornøyd! Vi er ekstremt heldig som har deg med på laget! Du er alltid hjelpsom, ydmyk og empatisk for de rundt deg, noe som er veldig positivt!

Nominasjon av Christofer Christensen

14. mai 2022

Heia, Katty!

Nominasjon av Kevin Markussen

16. mai 2022

Denne jenta er virkelig en humørspreder! Alltid et smil om munnen, og oser av positivitet! Hun er veldig dyktig og ikke minst et stort forbilde for jenter i bransjen! Fortjener virkelig heder og ære!

Nominasjon av Hilde Elisabeth Meyer

19. mai 2022

Alltid blid, effektiv og løsningsorientert.

Nominasjon av Anne Hansen

20. mai 2022

Katarina er virkelig snekkeren med stor S. Hun tar alle sine følgere med storm og deler av sin tømrer hverdag hver eneste dag på sin Instagram profil. Ingen dag er den samme uten å følge denne flotte damen. Hun står på døgnet rundt for alt og alle. Med et stort smil om munnen uansett tid på døgnet. Er det virkelig noen som fortjener denne seieren er det henne. Hun er dyktig og nøyaktig og finner alltid gode løsninger om det er en hindring i veien. Heia Katarina!

Nominasjon av kjetil blomquist

26. mai 2022

Katarina er en fantastisk ambassadør for tømreryrket og en stor inspirasjon for andre.

Nominasjon av Saud

26. mai 2022

Katarina er et forbilde for jenter i byggebransjen, en sprudlende og blid jente. Viser sin hverdag som tømrer på Instagram.

Nominasjon av Arne Fredrik Holm

27. mai 2022

Katarina er en skikkelig flink håndverker. Alltid smilende og glad. Profesjonell og hyggelig med et vinnende vesen. Takk for hjelp med havneprosjektet vårt.

Nominasjon av Ingrid Røv

31. mai 2022

Katarina er et godt forbilde for tømrer yrket og fremmer en god arbeidskultur og ståpåvilje. God formidlingsevne og skaper glede gjennom å dele fra sin arbeidshverdag. Definisjonen på yrkesstolthet.

Nominasjon av Morten Danielsen

31. mai 2022

Veldig dyktig og alltid i godt humør!

Nominasjon av Svend Ruben Ervik

31. mai 2022

Katarina er helt ekstra. Ikke bare er hun en faglig god og løsningsorientert tømrer, men hun er blid, hyggelig og hjelpsom langt utover det jeg kan forvente. Hun drar aldri fra en jobb før den er 100 % ferdig og plassen er ryddet som avtalt.

Nominasjon av Linnea Nygaard Andersen

31. mai 2022

Katarina er et flott forbilde for de fleste innen sitt yrke, hun er veldig flink, hyggelig og sprer glede til alle rundt seg. Er så gøy å følge henne på sosiale medier. Får litt lyst til å velge yrkesfag. Katarina fortjener virkelig tittelen Norges hyggeligste håndverker.

Nominasjon av Jeppe Nicolai Johansen

1. juni 2022

En dyktig håndverker som baner vei for kvinner i sitt yrke! Norge er blant landene med lavest kvinneandel i yrkesfag i forhold til andre OECD-land: «Bare 8 prosent av elevene i «elektrofag, mekaniske fag og bygg- og anleggsfag» var kvinner i 2019» (Andresen, 2021). Det er viktig å utjevne tradisjonelle, sosialt konstruerte kjønnsroller i dagens norske samfunn. Katarina bidrar til dette hver dag gjennom å vise god arbeidsmoral, faglig dyktighet og et positivt engasjement rundt sitt yrke.

;