Mari Stormark Helland

Mari Stormark Helland

Nominert den 25. april 2022

Kategori: Elektriker

TECA AS

stord, vestland

10.
plass totalt
5084
finaliststemmer
2643
stemmer
43
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Mari Stormark Helland

Del video

Mari Stormark Helland: — Jeg elsker mestringsfølelsen jeg får ved å fikse ting for kunder!

**Mari er en sprudlende dame som selv mener hun ofte snakker før hun tenker, at hun ikke greier å sitte stille og at hun må danse når hun er gira. Gira er hun når Norges hyggeligste håndverker kommer på besøk! Som finalist i elektrikerkategorien sparer hun ikke på glade dansetrinn for vårt videoteam, selv om regnet øser ned, og sier hun er kjempestolt over å ha kommet så langt. Både som elektriker og deltager i kåringen. **

— Jeg brukte tid på å finne ut hva som er drømmejobben, nemlig elektrikeryrket, men da jeg først landet der, har jeg aldri sett meg tilbake. Elektriker vil jeg være resten av yrkeskarrieren, det er jeg helt sikker på!

— Jeg landet støtt og godt tilslutt!

Mari prøvde seg først innen tømrerbransjen og jobbet også som alt fra bartender til jobb i fiskemottak, men det var elektrofag som etterhvert fristet mest. Hun tok utdannelsen i voksen alder og elsket det! Fagprøven tok hun i 2019. Hun stortrives som elektriker hos TECA AS på Stord.

— Jeg har masse energi og det passer ikke for meg å sitte på et kontor hele dagen. Som elektriker får jeg bevege meg hele dagen. Dessuten har jeg helt siden barneskolen vært opptatt av elektrisitet. Jeg glemte ikke at jeg fikk jeg ros av læreren for å ha montert et støpsel helt riktig!

Mestringsfølelsen, det å fikse ting for kunder, være i utvikling hele tiden og lære noe nytt, det er det som motiverer Mari hver dag. Og at ingen dager er like, å møte fine kunder og å yte topp service ved å lytte til deres behov. Og hjelpe dem for eksempel med brannsikring av hjemmet deres:

— Jeg husker godt et oppdrag der jeg skulle montere overspenningsvern i forbindelse med en EL-bil lader for en kunde, jeg åpnet sikringsskapet, og der inne var det helt svart!! Lynet hadde antagelig slått ned. Jeg måtte renovere alt sammen. Huset kunne jo brent når som helst. Småbarnsfamilien som bodde der ante ingenting, og var naturligvis enormt glade og lettet for at jeg kom og fikset det i tide. Og jeg var like glad som dem!

Gode antenner. Både som elektriker og medmenneske

Mange flotte nominasjonstekster forteller ikke bare om en dyktig og hyggelig elektriker, men også om jobben Mari gjør for å fremme elektrikerfaget og rekruttering via Montørjentene på SoMe. Hun gjør en kjempejobb for å få flere kvinnelige elektrikere inn i bransjen, og dette er noe hun virkelig brenner for.

Hun er takknemlig for alle de gode ordene, og når hun skal karakterisere seg selv bruker hun adjektiver som engasjert, sta, omtenksom, bryr seg om folk, reflektert, flink til å lese mennesker og stemninger, impulsiv og litt for frittalende!

— Men jeg prøver alltid å være høflig, hyggelig, ikke undervurdere folk, og ha respekt for at mange mener de kan noe om elektrisitet. Som jeg på en ok måte forteller dem at de ikke må eksperimentere med! Å bruke fagfolk på alt elektrisk er et «must»!

Jogger bort høye skuldre

Særlig stresset blir Mari sjelden, men hun har som alle andre bruk for fritid. Men med full jobb, samboer og to barn på 6 og 9 år brukes fritiden mye på familien. Men hun tar seg gjerne en joggetur om hodet er fullt og hun er sliten en dag. Det hjelper alltid, mener Mari.

Nå gleder hun seg stort til den spennende finalekåringen 24. september, som hun mener blir veldig spennende.

— Det er jo så mange flotte finalister! Så her er det tøff konkurranse. Jeg synes for øvrig kåringen er helt genial. For en flott måte å løfte frem så mange fine håndverkere på! Og ikke minst få fokus på flinke jenter som vil lykkes like godt som mennene!

— Jeg er en kjempestolt elektriker, og en superstolt finalist i kåringen. Om jeg kan være et forbilde for å få andre til å velge yrkesfag, er jeg veldig glad for det!

... avslutter Mari. Som gleder seg også til festen etter selve kåringen. Der hun kan danse videre!

Klikk deg inn her for å stemme på Mari!

Nominasjon av Heidi Lie

25. april 2022

Ho er ei sprudlende jente med et utrulig stå på humør. Ho er faglig dyktig og fremmer yrket på en fantastisk måte - spesielt er ho opptatt av å vise at jenter kan gjøre jobben like bra som gutta via Montørjentene på SoMe. Definitivt ei som bransjen trenger og ho er en svært god kandidat.

Nominasjon av Ida Meldgaard

25. april 2022

Mari er en utrolig verdig vinner! Ikke bare er hun et sprudlende vesen uten like, men hun er en av de få som virkelig stiller opp når nysgjerrige sjeler stiller spørsmål rundt yrket hennes. Mari er med og driver montørjentene - for å fremme elfaget. Hadde jeg bodd på hennes side av landet, vet jeg at er det noen jeg hadde trivdes å vært rundt - hadde det vært denne damen.

Nominasjon av Maria Skjæggestad

28. april 2022

Mari er en av de mest sprudlende og engasjerte håndtverkerene jeg har sett! Kunne virkelig ønske vi bodde på samme siden av landet, da hun garantert hadde lyst opp dagen til alle på jobb! Flere som burde vite om hu og lære mer av hu om hvordan man skaper et godt jobb miljø!

Nominasjon av Katarina solend

30. april 2022

Absolutt en fortjent kandidat! Mari har det lille ekstra... pluss pluss. Virkelig en dame som brenner for jobben og yrket sitt. Det er ikke vanskelig å se. I tillegg til at hun er medlem av montørjentene som gjør en fantasisk jobb og fremmer faget på en veldig god måte. Heier på deg, Mari. Du er rå.

Nominasjon av Renate Berger

2. mai 2022

Mari inspirer så mange kvinner og jenter til å satse på "mannsdominerte" yrker! Hun er en solstråle dagen lang og jobber som en helt! Vi synes Mari er helt rå!

Nominasjon av Kjartan leitet

9. mai 2022

Gledespreder på SoMe, og mykje gode tanker og meiningar, spesielt rundt kvinner i yrkesfag.

Nominasjon av Henriette Thorsen

19. mai 2022

Mari er ein utrulig god kandidat til Norges hyggeligste håndverker. Ho er stødig, ryddig, omgjengelig og alltid opptatt av å levera eit godt produkt. Ho har kunden i fokus, er kvalitetsbevisst og samarbeidsvillig med andre fag for å få ein jobb 100%. Ho er lærevillig og samtidig dyktig med å dela sin kunnskap til skuleelevar og lærlingar. Eg er stolt av å vera kollega med Mari. Ho er eit godt førebilete for både oss kollega men og gjennom alt ho bidrar med på Snapchat kontoen til Montørjentene og utvalet montørjentene. Ho jobbar med rekruttering til elektrobransjen og via SoMe visar ho på artig og engasjerande vis frå arbeidskvardagen. Mari er positiv, smilande og blid som dagen er long. Ein verdig vinnar!

Nominasjon av Lars Engevik Hatlevik

20. mai 2022

Stor inspirasjon for både kommande handverkarar og allerede eksisterande!

Nominasjon av Stine Kvam Haugland

22. mai 2022

Mari er unik, svært engasjert og genuint opptatt av yrket sitt!

Nominasjon av Ingerid Moe

22. mai 2022

Veldig hyggelig dame som skaper mye glede og motivasjon i bransjen. Hun er flink i faget og en super motivator!

Nominasjon av Siri Øritsland

22. mai 2022

Mari er en solstråle av det sjeldne slaget. Hun er kunnskapsrik, fleksibel og full av gode løsninger. Hun fortjener absolutt å vinne!

Nominasjon av Kristine Steine Sund

23. mai 2022

Mari er ei engasjert og dyktig fagkvinne! Med øyne for kvalitet og høy yrkesstolthet! Hun sprer glede der hun er, og jobber for å få med enda flere dyktige jenter og gutter i elektrikerfaget!

Nominasjon av Amalie Lepsøy Hansen

23. mai 2022

Dyktig i faget og ein stor inspirasjon for andre jenter som lurer på faget!

Nominasjon av Dagfinn Koppang

24. mai 2022

Mari har dei siste åra vist andre rundt seg kva som er mulig å få til bare ein har trua på seg sjølv og kollegaer. Gleden Mari har i arbeidet sitt smittar over på andre ho jobbar med og det må være motiverande å være på jobb med ho. Det er hvertfall motiverende som ledar å ha Mari med på laget.

Nominasjon av Ernst Roland Lendzian

27. mai 2022

Mari har vært å jobbet hos oss ved flere anledninger. Ho har kommet med faglig informasjon og hjulpet oss i å ta avgjørelser med tanke på skjult varme, spotter og opplegg til varmepumpe. Ho har utført meget godt arbeid. Alltid i godt humør.

Nominasjon av Ingeborg Habbestad

27. mai 2022

Mari er en god elektriker, som brenner for yrket sitt. Alltid godt humør, og en skikkelig gledesspreder. Mari er et godt forbilde for andre, og er flink til å ta vare på sine kolleger. Hun fortjener virkelig denne prisen.

Nominasjon av Sarah Berge

31. mai 2022

Jeg har blitt kjent med Mari gjennom Montørjentene-snappen, og hun er så utrolig imøtekommende og hjelpsom! Alle bedrifter burde hatt en som Mari!

Nominasjon av Line Aasheim

1. juni 2022

Mari er ei fantastisk hyggelig dame som er utrulig flink i faget sitt. Ho er engasjert, varm og inkluderande. Ho gjer og ein formidabel jobb i Montørjentene. Ho har eit veldig positivt vesen som smittar over på andre.

Nominasjon av Elin Gallefoss

5. juni 2022

Mari er ei engasjert og dyktig dame innen for faget sitt. Og er sterkt opptatt av rekrutering av jenter inn i faget og handverker bransjen som virkelig trenger flere av oss damen. Dette gjør ho gjennom arbeidet i #montørjenten. Dette meiner eg er veldig godt grunn til å stemme ho fram til å kunne bli årets hyggeligste håndverker.

Nominasjon av Kathrine Isaksen

9. juni 2022

Hun er smilende og sprudlende og gir mye av seg selv!

Nominasjon av Christian Werth

11. juni 2022

Deler mye positivt og er et forbilde for jenter i håndverker yrket.

Nominasjon av Veronika Eidsaune-Little

11. juni 2022

Mari har et helt fantastisk vesen! Hun er inspirerende, sprudlende og RÅ SOM FÅ!! Jobben hun gjør for å fremme elektroyrket til andre kvinner er inspirerende og enestående!

Nominasjon av Heidi helland

12. juni 2022

Alltid det lille ekstra! Og følelsen av å bli ivaretatt

Nominasjon av Sissel Stormark

19. juni 2022

Mari er en god og pliktoppfyllende jente. Hun er 100% på, når hun er på jobb. Hun er også meget engasjert å få flere jenter inn i faget. Hun gjør jobben sin 100%, og hun har faktisk søppel bøtte med seg, så det er ryddigt under arbeidet. Og så er hun meget smilende og blid.

Nominasjon av Mari Helen

20. juni 2022

Alltid smilandes og gla:)

Nominasjon av Hanne Mari Giske Hindenes

30. juni 2022

Mari gjer ein super jobb for å rekruttera og ikkje minst beholda damer i elektrikerbransjen! Ho byr på seg sjølv på sosiale medier, både privat og på Montørjentene. Har stor tru på at Mari og resten av gjengen i Montørjentene har ein avgjerande og viktig rolle i kvinners arbeidsliv i industrien. Utrulig flott at nokon velger å bruke så stor del av livet sitt på å jobbe mot at andre skal få det bedre. Ho er smilande og humoristisk og møter alle på ein god måte. Ho klarer å få fokus på viktige sider ved arbeidslivet for kvinner. All ære til Mari!

Nominasjon av Trude Stegen

4. juli 2022

Mari er ei engasjert dama, som står på for kvinner i eit mannsdominert yrke. Ho brenn for jobben sin og kollegaene sine. Sprudlande og blid.

Nominasjon av Chris Olav Berntsen

8. juli 2022

Ei sprudlende og dyktig dame! Morsomt å se jentene bite seg fast i et mannsdominert yrke! Stå på.

Nominasjon av Lisbeth Lønning

12. juli 2022

Dyktig dame!

Nominasjon av Tove S. Helland

15. juli 2022

Mari er ein effektiv, ryddig og løysningsorientert elektriker med stolthet for faget. Ho er opptatt av å gjer ein god jobb og kommer med gode anbefalinger. Mari er også ein blid og omgjengelig person med glimt i auga!

Nominasjon av Victor Vareberg

17. juli 2022

Jobbet med Mari tidligere, såvidt jeg har forstått har hun ikke forandret seg mye siden den gang. Fantastisk hyggelig dame, alltid godt humør, positiv og generelt et fint menneske! Hun er hjelpsom, ivrig til å lære mer, alltid villig til å hjelpe andre når det trengs! Det å jobbe med henne, gjør alltid dagen bedre, man blir i godt humør, mye god latter og føles som dagen går litt fortere. Syntes Mari fortjener å vinne pga dette. Håper vi jobber sammen igjen en gang i fremtiden!

;