Maria Andersen

Maria Andersen

Nominert den 25. april 2022

Kategori: Lærling

CCD EIENDOMSTJENESTER AS

randaberg, rogaland

12.
plass totalt
3429
finaliststemmer
2095
stemmer
36
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Maria Andersen

Del video

Maria Andersen: Murerlærlingen med et stort smil om munnen

Murerlærling Maria fra Randaberg er målbevisst og dyktig, og spås en lysende fremtid som håndverker. Denne gledessprederen av ei jente er virkelig til inspirasjon for andre unge mennesker som skal ta et yrkesvalg!

Maria sin interesse for håndverksfaget begynte allerede på ungdomsskolen, da hun var på utplassering hos en tømrer. Etterhvert fikk Maria øynene opp for murerfaget i stedet, og ble motivert til å prøve denne nye retningen.

– Jeg syntes murerfaget så skikkelig artig ut! Så jeg søkte lærlingplass hos CCD, der jeg er nå, og fikk det! Jeg stortrives både med yrket og oppgavene. Foreløpig flislegger jeg mest, men vil mure mer etterhvert og gleder meg til det.

Maria er 18 år, og bor med foreldrene sine, to yngre søstre og 9 høner! Hun har i ung alder fått et stort hjerte for murerfaget. Som lærling hos CCD Eiendomstjenester har hun fått stor glede av å skape og å jobbe med hender og kropp.

– Det er utrolig motiverende å få et fysisk resultat av hva jeg gjør hver dag, og at både kundene og jeg selv blir fornøyd med det jeg har gjort. Det er veldig tilfredsstillende å gjøre et bad nytt og vakkert!

Murerlærlingen er både kreativ og initiativrik, hvor musikk og håndarbeid har en stor rolle:

– På fritiden strikker jeg mye, og lager mange mønstre selv. Jeg er også aktiv i det kristne miljøet i og rundt bedehuset, der jeg blant annet er med på å få istand arrangementer og aktiviteter blant annet for konfirmanter og for barnelaget som er 5.-7. klassinger. Der spiller jeg også mye piano når det er sang. Å spille piano hjelper alltid, enten jeg er lei meg, glad, sliten eller trett!

Pålitelig og nøye

Lærlingen fra Randaberg er både pålitelig og nøye i arbeidet sitt. Maria er også glad for å gi råd til valg av fliser, gjerne for å velge noe mer kreativt!

– Jeg er høflig og hyggelig, og prøver hele tiden huske på at jeg er i andres private hjem og tar hensyn til det. Jeg gir råd til kundene om flisvalg om de ønsker det, men de fleste har bestemt seg før jeg settes på jobben. Men jeg synes det er ganske kjedelig når det velges enkle, hvite fliser, må jeg innrømme, når det er så mye kult og flott å velge mellom!

Maria er dedikert til murerjobben og vier mye tid til det.

– Jeg jobber dessuten ofte overtid dersom jeg er midt i en jobb der lim eller lignende vil tørke og må kastes om jeg venter til neste dag. Jeg er alltid fleksibel på tiden min.

Men det hender at ting kan gå feil, men kunden ble fornøyd:

– Vi bestilte de riktige flisene, men fikk levert feil gulvfliser hos en kunde, og det ble ikke oppdaget før flisene var lagt. Vegg og gulv skulle være like, men sånn ble det ikke det, men det viste seg at det ble enda finere med den feilen som ble gjort! Så det var hell i uhell og en superfornøyd kunde!

Murerlærling med et stort smil om munnen

Maria har jobbet som murerlærling i ett og et halvt år, og skal ta svennebrev sommeren 2023. Hun er veldig glad for at hun valgte yrkesfag, og ser hvordan kåringen er med på å motivere andre til å velge det samme:

– Kåringen er helt sikkert en inspirasjon for sånne unge som meg, som ikke ønsker mer skolegang og studier. Jeg er i full jobb med full lønn når jeg er 19, det er jo helt supert!

Murerlærlingen har en god tone med alle kundene og kollegaene sine, og hvis man er i dårlig humør, går det ikke lange tiden før man smiler og ler sammen med Maria. Dette er en gjenganger i nominasjonstekstene hennes:

“Bedre og mer pliktoppfyllende lærling tror jeg enn skal lete lenge etter. Hun gir seg ikke om hun støter på en utfordring. Tidlig på jobb, jobber ekstra om det trengs, møter alltid opp med et stort smil om munnen. Er man i dårlig humør når man møter Maria varer det ikke lenge før hun har snudd deg til å smile og le. Tross skader og sykdom Maria trør til og får jobben gjort til perfeksjon.”

Maria ser viktigheten av kåringen, og er veldig takknemlig for alle fine nominasjonstekster:

– Kåringen er veldig bra! Det er så mye bedre å heve alle de gode håndverkerne fremfor å tråkke ned de som kanskje ikke holder mål.

– Det som betyr aller mest for meg er alle de gode ordene i nominasjonene, de gjør meg veldig stolt og glad. Og alle kjente og ukjente som har stemt og stemmer på meg. Jeg gleder meg veldig til å treffe alle håndverkerne på finalen, og tar med meg kjæresten min, han er tømrer, forresten! Så vi passer godt sammen!

Klikk deg inn her for å stemme på Maria!

Nominasjon av Therese Erga Anderson

25. april 2022

Maria er ei fantastisk lærling. Bedre og mer pliktoppfyllende lærling tror jeg enn skal lete lenge etter. Hun gir seg ikke om hun støter på en utfordring. Tidlig på jobb, jobber ekstra om det trengs, møter alltid opp med et stort smil om munnen. Er man i dårlig humør når man møter Maria varer det ikke lenge før hun har snudd deg til å smile og le. Tross skader og sykdom Maria trør til å får jobben gjort til perfeksjon. Vi er så utrolig fornøy med å ha deg med på laget Maria. Du er rett å slett best. Nå skal vi stemme deg opp til å bli Norges Hyggeligste murerlærling 2022. Klem fra Therese

Nominasjon av Marcus Anderson

25. april 2022

Maria Andersen er en pliktoppfyllende og dyktig murerlærling. Hun er alltid positiv og imøtekommen. Smile sitter løst og hun får andre rundt seg til å føle seg vel. Ved å få Maria på et oppdrag kan man føle seg trygg og vet at arbeidet blir utført på en god fagmessig måte. Hun har en enorm stå på vilje og gir seg ikke før hun selv og kundene er fornøyd. Flinkere murerjente skal man lete lenge etter. Heier på deg Maria!

Nominasjon av Audhild Lofnes

25. april 2022

Blid, positiv, hyggelig og faglig dyktig. Veldig fornøyd med jobben Maria utførte hos meg! Nominerer henne til Norges hyggeligste murerlærling.

Nominasjon av Richard Hassel

25. april 2022

Fra en kundes ståsted så oppleves Maria som en veldig hyggelig jente. Ga seg ikke før hun var helt fornøyd med arbeidet, og holdt samtidig humøret oppe hele tiden (selv med litt motgang/uflaks underveis). Imponerende syns jeg. Tenker dette blir en verdsatt medarbeider for andre kolleger. Lykke til!

Nominasjon av Harald J Dyrøy

26. april 2022

Maria er utrolig lærevillig og gir seg ikke før resultatet er 100%. Ho er kreativ, omsorgsfull, og en blid person som gjør dagen betre for de ho møter! Maria ser folk rundt seg! Som elev var du opptatt av å tilegne deg mest mulig kunnskap og lære mest mulig! Lykke til!

Nominasjon av Gunhild Rettedal Andersen

26. april 2022

Stå-på vilje, gir seg ikke, møter presis, er nøyaktig, samarbeidsvillig, jobber gjerne overtid om det trengs.

Nominasjon av Heidi Klingsheim

26. april 2022

Maria er ei sprudlende og fantastisk jente, enten hun murer eller man treffer henne utenom arbeidet! Maria er nemlig også en ivrig strikker! Lager egne mønstre og strikker sokker, gensere, osv. Hun har øye for folk rundt seg, er omsorgsfull, nøye og har god arbeidsmoral! En verdig vinner, om hun blir så heldig!

Nominasjon av Johanne Karlsen

27. april 2022

Maria er ei blid og imøtekommende jente som gjorde eit svært godt inntrykk på oss. Ho var nøye i arbeidet, og var flink å koma med gode råd og ideer.

Nominasjon av Ruben Mjølhus

27. april 2022

Veldig kjekk jente. Møter alltid med et smil.

Nominasjon av Cecilie Sørensen Erga

27. april 2022

Jeg ønsker å nominere Maria for den jobben hun utførte hos min datter. Utførelsen av jobben viser en faglig dyktig lærling. Smilende og imøtekommende. Heia Maria!

Nominasjon av Therese Andersen

28. april 2022

Heier på deg beste Maria!

Nominasjon av Henning Andersen

28. april 2022

Heier på deg! Lykke til.

Nominasjon av Gro Jeanett Bjørløw

29. april 2022

Maria er den snilleste og hyggelige jenta man kan møte på. Hun står på å klarer alt hun vil samtidig som hun hjelper andre.

Nominasjon av John Ståle Sande

3. mai 2022

Maria er alltid hyggelig!

Nominasjon av Monica Rose Falkeid

5. mai 2022

Lykke til, Maria!

Nominasjon av Gunhild Andersen

8. mai 2022

Heia heia

Nominasjon av Nina Sægrov

8. mai 2022

Maria er alltid smilende og blid. Heier på deg

Nominasjon av Bjørnar Fattnes

8. mai 2022

Heier på deg Maria

Nominasjon av Stian

9. mai 2022

Maria er en pliktoppfyllende flislegger. Som det er kjekt å jobbe med. Alltid veldig positiv og smiler. Alltid.

Nominasjon av Rolf Kolnes

9. mai 2022

Hun står på og er et godt forbilde.

Nominasjon av Solveig Bø

13. mai 2022

Heier på deg!!! Alltid hyggelig å treffe på deg!

Nominasjon av Anne Marit Rettedal

13. mai 2022

Heia Maria!

Nominasjon av Solfrid Sørbø

14. mai 2022

Maria er en utrolig koselig og hyggelig jente! Hun er imøtekommende og ser de rundt seg. Hun er absolutt en jente som er til å stole på!

Nominasjon av Heidi Sægrov

14. mai 2022

Heier på deg, Maria!

Nominasjon av Maria Gilje

17. mai 2022

Du er ein veldig omsorgsfull jente, som er alltid glad, og ser alle folk rundt deg. Eg er takknemlig for å ha deg som venn.

Nominasjon av Elisabet Lundevik

19. mai 2022

Lykke til, Maria. Heier på deg!

Nominasjon av Andre Goa

9. juni 2022

Du har aldri en dårlig dag når du jobber med Maria. Hu står på å gjer seg ikke før resultatet er perfekt.

Nominasjon av Grete Mariann Henriksen

21. juni 2022

Har hørt masse positivt om denne ståpå jenta... Heier på deg Maria.

Nominasjon av Cecilie S S Svalestad

16. juli 2022

Heier på deg!

Nominasjon av Terje Gangstø

21. juli 2022

Klart vi må heie litt på godjenta til Therese! Veldig kjekt at du fronter jenter i murerfaget. Det trenger Norge mer av. Lykke til i konkurransen

Nominasjon av Sara Charlotte Voll

24. juli 2022

Jeg mener denne personen er Norges hyggeligste håndverker fordi hun alltid har et smil om munnene. Hun setter andre og deres behov foran seg selv og er en virkelig serviceinnstilt person. Hun fortjener absolutt denne prisen!

;