Mina Farmen Bertheussen

Mina Farmen Bertheussen

Nominert den 23. mai 2022

Kategori: Andre bransjer

Kranfører AS

oslo kommune, oslo

27.
plass totalt
788
finaliststemmer
1132
stemmer
28
nominasjoner

Se Erna sin hyllest av Mina Farmen Bertheussen

Del video

Mina Farmen Bertheussen: – Jeg var høyt oppe som flyvertinne, men trives fortsatt godt oppe i skyene

**Mina Farmen Bertheussen visste ikke hva hun hadde lyst til å bli, egentlig, men siden hun var glad i musikk og i å danse, valgte hun «musikk, dans og drama»-linjen på videregående. Det ble diverse jobber etterpå innen kundeservice, før hun fikk lyst til å prøve seg som flyvertinne i Norwegian, og trivdes med å jobbe der. **

– Men jeg var ikke fast ansatt og jobbet på kontrakt. Så da den utløp, og pandemien kom kort tid etter, hadde jeg ingen muligheter til å komme inn i den jobben igjen. Så jeg måtte tenke nytt.

Det ble en helt ny yrkeshverdag for Mina.

Hun tenkte helt nytt og fikk jobb som kranfører. Med en far som i alle år har jobbet i byggebransjen innen forskaling og betong, hadde hun ofte i oppveksten vært på byggeplasser sammen med ham. Være med far opp i en kran var veldig spennende!

– Det er en trygg og god jobb som er bra betalt, og der jeg har hyggelige kollegaer. Og perfekt for meg som også liker meg så godt i høyden! Så det ble kranskolen og læretid i Kranfører AS. Og der er jeg fortsatt to år senere, og stortrives i jobben.

– Dette er jo en helt annen yrkeshverdag enn som flyvertinne, men jeg prøver ta med meg min erfaring videre ved å gjøre det lille ekstra for kundene også her, samt være blid og hyggelig, selvsagt. Uniformen er kanskje ikke like fin i denne jobben men mye mer behagelig!

En bratt læringskurve som bare fortsetter å stige.

Mina får mange gode ord i alle nominasjonene hun har fått. Hun var finalist i fjor også, men føler at hun har utviklet seg mye som kranfører og menneske siden dengang. Ikke minst at hun nå er mer erfaren, selvsikker og trygg. På to år har hun lært mye og blitt en svært dyktig og etterspurt kranfører. Hun lærer noe nytt hver dag og vet hun aldri blir ferdig utlært. Hun kjenner spesielt på gleden og mestringsfølelsen hun får fra kollegaer når hun holder fin flyt, som det heter, på spesielt krevende løft.

– Det kan være litt utfordrende for eksempel når det er mye vind. Blåser det noe veldig, og jeg skal lande et stort, langt og tungt løft på en ganske liten plass, så må det gjøres med presisjon og full konsentrasjon. Da er det hyggelig å få tommel opp fra kollegaene som venter på bakken!

Blir respektert på arbeidsplassen som likestilt med gutta.

Hun har ikke opplevd det å være jente på byggeplassen som noe problem. Hun er jo mye alene der oppe i kranen, men møter kolleger om morgenen og når hun skal hjem, og det er alltid hyggelig. De få negative kommentarene hun får, kommer i så fall på TikTok:

– Der har jeg fått kommentarer som «er du i jobben til mannen din?» og «med deg i krana må vel byggeplassen evakueres!», men jeg bare ler av det. Nesten alle tilbakemeldinger er bare positive.

Mina bruker mye tid på TikTok og Instagram, der hun er opptatt av å øke interessen for kranfører yrket spesielt, og håndverksbransjen generelt.

– Jeg føler meg heldig som kan være en god ambassadør for dette spennende yrket. Jeg legger ut videoer fra jobbdagene mine, forteller om faget og om hvordan ungdom som ikke vet hva de vil, kan gå frem for å bli kranførere. Jeg svarer på alle mulige spørsmål både fra unge, foreldre og eldre - og vil gjerne motivere spesielt jenter til å prøve seg i dette yrket. Dette er jo en perfekt jobb for dem! Jeg blir så glad og stolt når de skriver til meg og sier at det var jeg som fikk dem på kurs og så opp i krana etterhvert, og at de stortrives!

Trenger bevegelse etter jobb.

Det blir mye stillesitting der oppe i luften i løpet av arbeidsdagen, så Mina må sørge for å være aktiv når hun har fri, for å trives.

– Jeg er gruppeinstruktør et par ganger i uken på SATS, et heftig danseparti, jeg kjenner at det er viktig både for hodet og kroppen. Og så går jeg mye på tur, det er alltid deilig.

Med andre ord: Dansetrangen har ikke sluppet helt, og den er en fin kontrast til den seriøse, stødige, nøyaktige personen Mina må være på jobb. Da får hun det beste av to verdener. Hun dristet seg også til å takke ja til å holde foredrag for kran selskapet Kranor, som hadde sett henne på nettet og ville ha henne til å snakke om Helse & Sikkerhet samt vedlikeholdsansvar av kranen. Noe hun syntes var skummelt først, men som hun fikset veldig bra!

– For tiden går jeg på boligvisninger, det er veldig spennende. Endelig har jeg økonomi til å komme meg inn på boligmarkedet selv som singel, og det er jo takket være en trygg og god jobb som kranfører.

Hun vil gjerne takke alle som har brukt tid på å nominere og stemme på henne, og synes det er fantastisk hyggelig og stor stas å få være finalist i Norges hyggeligste håndverker igjen!

– Selve kåringen er viktig med tanke på rekruttering til yrkesfagene. Det blir så gøy å møte så mange bransjefolk på finalefesten igjen, det var topp stemning i fjor og jeg gleder meg stort!

Klikk deg inn her for å stemme på Mina!

Nominasjon av Ida Meldgaard

23. mai 2022

Hvem andre enn Mina burde få en hedersplass? Den jobben Mina gjør med å være aktiv på tiktok, har virkelig fremma yrket hennes i et positivt lys. Hun svarer ærlig og høflig på svarene folk måtte komme med, selv om hun har svart på dem flere ganger før. Mina gjør en fantastisk jobb, og fortjener all heder og ære for det.

Nominasjon av Marie aven

24. mai 2022

Ho virker god til det ho gjør!

Nominasjon av Anders Bratteli

24. mai 2022

Er bare sykt hyggelig

Nominasjon av Sander Rognlien Pettersen

24. mai 2022

Hun er hyggelig og snill!

Nominasjon av Ola Krogstad

25. mai 2022

Mina jobbet på min arbeidsplass en dag og jeg fikk kjempe godt inntrykk av henne. Jeg hadde aldri vært i en kran før og spurte henne om det var mulig få se hvordan det var. Hun sa jeg var hjertelig velkommen og hun viste meg hvordan ting fungerte. Hun er også veldig aktiv på tiktok der hun svarer på alle spørsmål som blir sendt inn. Hun er rå!

Nominasjon av Stine Molstad

25. mai 2022

Real dame, med bein i nesa som absolutt burde opp og frem i lyset! Slik et forbilde for den yngre garde skal være!

Nominasjon av Sander

25. mai 2022

Mina er veldig hyggelig og en flink kranfører som inspirerer andre.

Nominasjon av Janne

25. mai 2022

Hun her smiler alltid og er alltid så skjønn og koselig. Svarer på spørsmål folk har, og gjør en god jobb. Fantastisk dame.

Nominasjon av Ronja

25. mai 2022

E stæmm på ho førdi ho e ein gledesspreder. Smile hænnes e smittsomt og ho førtjæn virkeli å vinn!

Nominasjon av Rune Farmen

25. mai 2022

Vel fortjent nominasjon for denne dama, hadde gleden av å ha henne på arbeidsplassen i Drammen som kranfører av vår høyeste kran (81m) og vil si hun utførte jobben veldig bra, noe alle hun kjørte for også sa etter utført jobb. Jenta er super hyggelig og godt likt, stem på henne!

Nominasjon av António

26. mai 2022

A young woman with a lot of talent in the heights.

Nominasjon av Fredrik ingvald

26. mai 2022

Fordi hun er positiv mot andre mennesker og viser positivitet til folk og inkluderer andre.

Nominasjon av Thomas

26. mai 2022

Mina er en utrolig god ambassadør for kranføreryrket gjennom sin tiktokprofil @damaikrana! Hun poster daglig om sin hverdag som kranfører og har fått flere til å bli interessert i yrket. Hun er også en hyggelig og imøtekommende person som fortjener tittelen Norges hyggeligste!

Nominasjon av Lill-Hege Andersen

27. mai 2022

Ingen tvil om at Mina har økt interessen for faget. Hun har i høyeste grad vært med på å rekruttere damer inn i bransjen.Som igjen er bra for trivsel, helse og sikkerhet! Alt dette med et stort hjerte og engasjement.

Nominasjon av Jonas eriksen

27. mai 2022

Mina er en veldig god medarbeider, jeg er hennes kollega og har jobbet en del med henne, hun er veldig sprudlende og har vervet mange til yrket via sin tiktok kanal, hun fortjener denne prisen!

Nominasjon av Karoline

2. juni 2022

Jeg synst Mina burde vinne fordi hun er så snill og grei hu er tøff som tør å jobbe i kran

Nominasjon av Malin Nettum Kristiansen

6. juni 2022

Hun er veldig flink og hun får meg til og ville prøve det yrke når jeg er stor nok. Hun er veldig positiv på tik token sin. Håper du vinner!

Nominasjon av Ariel Myrem

25. juni 2022

Mina er min gode venninne som er utrolig dyktig i jobben sin! Hun fremmer kranføreryrket og viser at alle kan nå sine drømmer. Hun er utrolig hyggelig og enormt flink i jobben sin. Unner henne å vinne!

Nominasjon av Joakim Grønli Mathisen

25. juni 2022

Kjempeflink! Hyggelig og effektiv.

Nominasjon av Morten Hanssen

29. juni 2022

Vet bare om Mina gjennom Tik Tok, men hun er alltid grei og trivelig, og jeg ser hun gjør en meget god jobb!

Nominasjon av Storm Andreas ormholt

13. juli 2022

Hu er så snill og hyggelig mot oss på tiktok men først å fremst så lærer hu oss mye om kranfører. Hu vet hva hu driver med!

Nominasjon av Anders Kanten

13. juli 2022

Det var en gang i tiden jeg som ansatte Mina. Hun hadde null erfaring fra byggeplass, men startet på bakken og "leverte som to mann" i følge en anleggsleder for PEAB. Hun har på kort tid utmerket seg som ekstremt dyktig i sitt fag og er etterspurt av flere av landets ledende entreprenører. Mina er alltid fantastisk trivelig og inkluderende. I mine øyne så er hun en meget verdig kandidat til å vinne.

Nominasjon av Øivind Jørgensen

2. august 2022

Kjempehyggelig krandame. Alltid i godt humør på jobb!

Nominasjon av Vigdis M Bertheussen

2. august 2022

Mina er en dyktig, flink og veldig snill dame!

Nominasjon av Helene Stabell

2. august 2022

Mina inspirerer og er en stor motivator for at flere finner interessen for håndverker faget. Alltid imøtekommende, hyggelig og snill. Når mål hun setter seg. Uredd og nysgjerrig. Kul og kreativ. En person alle liker.

Nominasjon av Lene Jakobsen

4. august 2022

Mina er et supergodt forbilde for alle kvinner i Norge, og en viktig stemme for alle kvinner som ønsker å jobbe i byggebransjen og innen andre utradisjonelle retninger. En stemme til Mina er en stemme til likestilling og mangfold i byggebransjen! Virkelig en ambassadør for yrket. Mina er en god venn av meg, og hun snakker alltid varmt og entusiastisk om jobben hennes. Det ikke finnes en hyggeligere eller viktigere håndverker i Norge enn Mina!

Nominasjon av Kristoffer Andersen

6. august 2022

Flink!

Nominasjon av Kristian storsul

6. august 2022

Hardt arbeidende kvinne!

;