Gorm Eidesvik: Populær mann som har funnet sin yrkesvei

**Skal vi tro nominasjons tekstene (og det skal vi jo), så er Gorm virkelig en elektriker som mange er glade i, både som person og som fagmann. Han stiller opp og er entusiastisk opptatt av å løse kundens problemer, alltid med et stort smil. Det oser velvillighet, trivsel og arbeidsglede av den mannen, noe også video teamet vårt kunne konstatere da det var Gorms tur til å bli filmet på jobb i Bømlo. **

Bømlo er jo en øy, og har lange tradisjoner innen fiske. Både Gorms oldefar, bestefar og far valgte havet som arbeidsplass, så man kunne kanskje tro han ville følge i deres fotspor, men Gorm var mer interessert i å hjelpe med tekniske driftsproblemer ombord.

Det ble havn og ikke hav for Gorm

– Når båtene ligger til kai eller på verftet så kan jeg komme ombord og løse problemer – uten å bli sjøsyk! Både familie og venner synes det er helt fint at jeg valgte den yrkesveien, det er jo praktisk med en elektriker i familien også, smiler Gorm.

Gorm har rukket mye på sine 25 år. Han ble elektrolærling før han tok fagprøven i 2017 og nå tar han teknisk fagskole ved siden av vanlig jobb hos Los Elektro i Bømlo, for å lære automasjon. Det vil si å lære om fremtidshus som for eksempel Smarthus, med nye elektroniske muligheter som brer om seg med rekordfart og er fremtiden.

Gorm trives veldig godt med å løse problemer for kunden: Drive feilsøk og finne løsninger som fungerer optimalt.

– Fornøyde kunder gjør meg glad, det skaper smil hos begge parter og mestringsfølelse hos meg. Det er en takknemlig jobb å kunne noe viktig som ikke kunden selv kan fikse! Jeg husker spesielt en historie: Jeg ble tilkalt til en ferge som var innstilt på grunn av problemer med at baugportene ikke fungerte. Maskinsjefen hadde ikke trua på at jeg kunne fikse det, og mente det ville ta minst en uke før det ville bli fikset. Jeg plundret litt og fikk det ikke til, men prøvde feilsøk igjen og igjen; og plutselig fungerte det! Det var en herlig følelse! Og jeg fikk nok noen nye kunder etter den hendelsen, ja. Jeg er jo ikke akkurat kjent for å gi opp ...

Et godt liv i Bømlo

Gorm tar kundene på alvor, er blid, rolig og passer på at alt fungerer som det skal når han er ferdig med en jobb. Og tar gjerne en kaffekopp og en prat med kunden om det er tid, men ofte må han videre. Mye å gjøre!

– Jeg har jo lest alle de fine tingene som blir sagt om meg i nominasjonene, og det varmer. Jeg ønsker jo å være hyggelig (såklart!), imøtekommende og lyttende til kundens behov, og mener jeg er løsningsorientert og målrettet.

– Jeg er så heldig at jeg kan si jeg er en elektriker som trives i jobben og en person som også ellers har det veldig bra. Derfor er jeg stort sett glad og fornøyd, og trives med å ha vokst opp i lille Bømlo. Jeg har absolutt ingenting å klage på, og har rett og slett et godt liv!

På plass for alle

Med full jobb, kveldsstudier på nettet ved siden av og valp, blir det ikke så mye fritid. Gorm har også pusset opp 50-talls huset han og samboeren bor i, der ligger det veldig mange fritids timer. Han er også med i Sognerådet som styremedlem. Han følger den daglige driften, med delansvar for blant annet oppussing, konsert arrangementer og innsamlingsaksjoner, feks for Kirkens Nødhjelp.

Han er også en mann som stiller opp på alle dugnader og oppussing av fellesområder; det er aldri nei i hans munn til å ta i et tak for fellesskapet.

– Noe av det fineste med Bømlo er jo at alle trår til og hjelper hverandre i nærmiljøet for å ha det trivelig og pent rundt oss, det er en flott dugnadsånd her, rett og slett, sier Gorm.

Nå ser han frem til en Oslo weekend og til å treffe mange andre hyggelige håndverkere som har vært finalister helt siden starten i 2017.

– Kåringen er helt super! Jeg hadde hørt om den noen år pga diverse influensere på nettet, men dette er det første året jeg er med selv. Kåringen er et veldig bra og helt nødvendig initiativ, da det er stor mangel på håndverkere med riktig kompetanse. Jeg tror mange unge blir inspirert av kåringen til å vurdere yrkesfag.

– Jeg hadde sant å si aldri trodd jeg kom til å bli finalist selv! Jeg er veldig glad, stolt og overrasket over å være blant de topp tre i min klasse. Og takknemlig for de fine nominasjonene og alle stemmene. Nå gleder jeg meg til kåringen og festen! Og all spenningen!

Klikk deg inn her for å stemme på Gorm!

;