Mari Stormark Helland: — Jeg elsker mestringsfølelsen jeg får ved å fikse ting for kunder!

**Mari er en sprudlende dame som selv mener hun ofte snakker før hun tenker, at hun ikke greier å sitte stille og at hun må danse når hun er gira. Gira er hun når Norges hyggeligste håndverker kommer på besøk! Som finalist i elektrikerkategorien sparer hun ikke på glade dansetrinn for vårt videoteam, selv om regnet øser ned, og sier hun er kjempestolt over å ha kommet så langt. Både som elektriker og deltager i kåringen. **

— Jeg brukte tid på å finne ut hva som er drømmejobben, nemlig elektrikeryrket, men da jeg først landet der, har jeg aldri sett meg tilbake. Elektriker vil jeg være resten av yrkeskarrieren, det er jeg helt sikker på!

— Jeg landet støtt og godt tilslutt!

Mari prøvde seg først innen tømrerbransjen og jobbet også som alt fra bartender til jobb i fiskemottak, men det var elektrofag som etterhvert fristet mest. Hun tok utdannelsen i voksen alder og elsket det! Fagprøven tok hun i 2019. Hun stortrives som elektriker hos TECA AS på Stord.

— Jeg har masse energi og det passer ikke for meg å sitte på et kontor hele dagen. Som elektriker får jeg bevege meg hele dagen. Dessuten har jeg helt siden barneskolen vært opptatt av elektrisitet. Jeg glemte ikke at jeg fikk jeg ros av læreren for å ha montert et støpsel helt riktig!

Mestringsfølelsen, det å fikse ting for kunder, være i utvikling hele tiden og lære noe nytt, det er det som motiverer Mari hver dag. Og at ingen dager er like, å møte fine kunder og å yte topp service ved å lytte til deres behov. Og hjelpe dem for eksempel med brannsikring av hjemmet deres:

— Jeg husker godt et oppdrag der jeg skulle montere overspenningsvern i forbindelse med en EL-bil lader for en kunde, jeg åpnet sikringsskapet, og der inne var det helt svart!! Lynet hadde antagelig slått ned. Jeg måtte renovere alt sammen. Huset kunne jo brent når som helst. Småbarnsfamilien som bodde der ante ingenting, og var naturligvis enormt glade og lettet for at jeg kom og fikset det i tide. Og jeg var like glad som dem!

Gode antenner. Både som elektriker og medmenneske

Mange flotte nominasjonstekster forteller ikke bare om en dyktig og hyggelig elektriker, men også om jobben Mari gjør for å fremme elektrikerfaget og rekruttering via Montørjentene på SoMe. Hun gjør en kjempejobb for å få flere kvinnelige elektrikere inn i bransjen, og dette er noe hun virkelig brenner for.

Hun er takknemlig for alle de gode ordene, og når hun skal karakterisere seg selv bruker hun adjektiver som engasjert, sta, omtenksom, bryr seg om folk, reflektert, flink til å lese mennesker og stemninger, impulsiv og litt for frittalende!

— Men jeg prøver alltid å være høflig, hyggelig, ikke undervurdere folk, og ha respekt for at mange mener de kan noe om elektrisitet. Som jeg på en ok måte forteller dem at de ikke må eksperimentere med! Å bruke fagfolk på alt elektrisk er et «must»!

Jogger bort høye skuldre

Særlig stresset blir Mari sjelden, men hun har som alle andre bruk for fritid. Men med full jobb, samboer og to barn på 6 og 9 år brukes fritiden mye på familien. Men hun tar seg gjerne en joggetur om hodet er fullt og hun er sliten en dag. Det hjelper alltid, mener Mari.

Nå gleder hun seg stort til den spennende finalekåringen 24. september, som hun mener blir veldig spennende.

— Det er jo så mange flotte finalister! Så her er det tøff konkurranse. Jeg synes for øvrig kåringen er helt genial. For en flott måte å løfte frem så mange fine håndverkere på! Og ikke minst få fokus på flinke jenter som vil lykkes like godt som mennene!

— Jeg er en kjempestolt elektriker, og en superstolt finalist i kåringen. Om jeg kan være et forbilde for å få andre til å velge yrkesfag, er jeg veldig glad for det!

... avslutter Mari. Som gleder seg også til festen etter selve kåringen. Der hun kan danse videre!

Klikk deg inn her for å stemme på Mari!

;