Robin Hundal: – Jeg har alltid likt å ta ting fra hverandre og se hvordan de fungerer

**Tross sin unge alder har Robin rukket å etablere et eget håndverksfirma med 12 ansatte som går så det suser. Det blir mange lange dager og kvelder, men han elsker det han gjør, så han klager ikke. Han sørger samtidig for å ha litt fritid og trener nesten hver dag, dette er noe han er godt vant til med en fortid som bryter. Han er også glad i en kveld på byen med venner og å slappe av i de fine parkene i Oslo med forloveden. **

Mange jern i ilden

Etter videregående begynte Robin på en ingeniørutdanning og tok byggfag. Han endret med tiden retning og tok en mastergrad i industriell økonomi, men så tok snekkeryrket ham.

Robin driver sitt eget firma med 12 ansatte, Hundal Bygg. I tillegg er han også fast i komiteen for bygging av et nytt tempel i Oslo og han administrerer to SUBWAY restaurantene som foreldrene hans eier.

– Om dagen er jeg høyt og lavt og veldig tilstede på mine prosjekter. Jeg kan ikke sitte stille særlig lenge om gangen!

Bygget sitt eget hus

Robin forteller at siden han skrudde alt fra hverandre og utforsket alt han kom over som barn, da er det kanskje ikke så rart at det ble håndverker av ham. Under koronapandemien gikk firmaet han jobbet for konkurs og mange snekkere stod uten jobb. Robin grep da sjansen og startet eget firma. Firmaet går så det suser og det er nok j0bb til alle. Han og kollegaene hans har også bygget huset Robin nå bor i.

Mye av tiden går til planlegging og prosjektering, så Robin forteller at han iblant savner å bruke hendene og snekre selv, og å se hvor fint det blir. Han benytter de sjansene han får til å ta i et praktisk tak. Hjelpe folk med å skape deres drømmehjem er noe som motiverer ham veldig. Når mye av Robin sin tid går til planlegging og prosjektering synes han det er godt å vite at han har dyktige kollegaer som alltid leverer topp kvalitet på jobbene de gjør. Han forteller at de har et godt miljø på jobb og at de er gode venner.

Opptatt av de unge

Robin og hans firma har også et samarbeid med Kuben videregående skole, derfra får de elever som er studietrøtte på utplassering. Når de har elever på utplassering prøver de å motivere dem til å fullføre snekkerutdanningen. Robin tror at det er motiverende for studietrøtte elever å se hvordan yrket fungerer i praksis.

Robin har et varmt hjerte for de unge, og han er derfor også veldig glad for at kåringen setter fokus på lærlingene. Han tror at mange unge kan bli inspirert til å prøve seg som håndverkere gjennom kåringen. Han mener at de fort vil se at dette er et yrke med mening, der de lærer noe nytt hver dag.

Lytter alltid til kundene

For Robin er det viktig at alle føler seg sett. Han er opptatt av å lytte til kundene og hjelpe dem med å ta gode beslutninger. Han sørger også alltid for å ha et godt tillitforhold til kundene. Når alle er fornøyde, er Robin også fornøyd.

Det er spesielt en jobb Robin husker godt: De jobbet på et 400 kvm stort tilbygg på Vinterbro og hadde et stort tidspress, for bygget skulle stå klart til datteren i huset skulle gifte seg og feiringen skulle foregå der. Robin og kollegaene jobbet til alle døgnets tider og ble akkurat ferdig i tide. Og det ble veldig fint!

– Etterpå fikk jeg en sms med de fineste ord jeg tror jeg har lest om meg selv, fra en veldig glad og takknemlig far. Det var rørende, og den meldingen vil jeg huske lenge!, smiler Robin.

Klikk her for å stemme på Robin!

;