Rebekka Kolvik

Rebekka Kolvik

Nominert den 29. april 2023

Kategori: Lærling

STIFTINGA VITI

ålesund, møre og romsdal

29.
plass totalt
1684
finaliststemmer
1216
stemmer
9
nominasjoner

Videohilsen til Rebekka Kolvik fra Scheie, Drillo og Norges Hyggeligste Håndverker!

Del video

Rebekka Kolvik: Sunnmøringen som baner vei for jenter i tømreryrket

En tømrerlærling med mange baller i luften

**I Ålesund møter vi Rebekka Kolvik, en blid og energisk tømrerlærling. Hun har mange baller i luften, og er glad i å bruke hendene. Strikking, matlaging og gitar er bare noen av mange hobbyer som Rebekka har begitt seg ut på. Da er det kanskje ikke så rart at det var nettopp tømrerfaget som skulle bli hennes yrkesvei? **

– Jeg har alltid fått være med å hjelpe til når pappa har holdt på med noe, og har alltid vært ganske handy. Det var på den måten jeg fant ut at det var gøy å holde på med hendene!, sier hun.

Å være tømrer er et fysisk krevende yrke, men det var ikke en hindring for Rebekka.

– Jeg var ikke redd for å ikke være sterk nok til å jobbe med tømring. Musklene kommer etterhvert!, ler hun.

Til tross for en periode med stølhet og stive skuldre, sier hun at kroppen aldri har føltes bedre enn etter at hun begynte å jobbe som tømrerlærling.

Fra lydtekniker til tømrerlærling

29-åringen har gått fra å jobbe som lydtekniker til å jobbe med gammelt håndverk. I to og et halvt år har hun viet sin tid til å utforske og mestre kunsten som tømrer. Det valget har hun aldri angret på!

Rebekka ønsker å inspirere andre damer til å velge tømreryrket gjennom hennes aktivitet på Instagram, der hun viser frem sin hverdag som tømrerlærling. Nå jobber hun på Sunnmøre Museum, og trives godt med en praktisk og aktiv jobb.

Rebekka er en allsidig sjel som elsker å utforske forskjellige områder av livet, enten det er håndarbeid, bruke naturen eller spille fotball. Tømrerlærlingen finner mest glede i å være kreativ og skape noe fra bunnen av. Hennes lidenskap for håndverk går hånd i hånd med ønsket om å bevare gamle teknikker og tradisjoner.

– Med jobben på Sunnmøre Museum får jeg muligheten til å fikse gamle hus, skape noe og finne løsninger på problemer, forteller hun.

Når det kommer til favorittverktøyet, er svaret klart: Øks.

– Det er et veldig allsidig verktøy, og jeg får gjort så utrolig mye med den, spesielt innenfor tradisjonshåndverk!

Baner vei for jenter i tømreryrket

I hverdagen lever 29-åringen etter mottoet «vær mot andre slik man vil at andre skal være mot deg». Hun gir alltid det lille ekstra, enten det er i privat sektor, der hun tidligere jobbet, eller i hennes nåværende rolle ved Sunnmøre Museum.

Rebekka er spesielt opptatt av å formidle gammelt håndverk, og derfor deler hun på sosiale medier. På den måten kan hun bidra til å inspirere unge til å videreføre gamle teknikker. Blant hennes følgerskare på Instagram var det Elin Gallefoss som nominerte henne for å spre kunnskap om tradisjonshåndverk, og for å bane vei for flere jenter som vil prøve det samme.

– Jeg syns det er veldig kjekt at andre blir inspirert av det jeg deler, og syns det er spesielt fint at folk setter pris på det. Vi er avhengig av folka «på gulvet», så derfor er det så viktig å fremme håndverksyrket slik at flere blir inspirert til å velge håndverk! Spesielt å kunne inspirere flere damer til tømreryrket, smiler hun.

Rebekka syns kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker er kjempebra, fordi håndverksyrket fortjener masse anerkjennelse.

– Håndverksyrket fortjener all kred! Det har vært spesielt fint å bli lagt merke til gjennom å få en nominasjon og se hvordan det har utfoldet seg.

Den blide tømrerlærlingen viser stor entusiasme for tømrerfaget generelt og gammelt håndverk spesielt, som skinner gjennom både i hennes arbeid og engasjement på sosiale medier.

Klikk her for å stemme på Rebekka!

Nominasjon av Elin Gallefoss

29. april 2023

Rebekka er ei engasjer og dyktig tømrarlærling, ho deler mykje av dagen sin på Instagram. Speile spennen er det å sjå interessen hennar for tradisjonshåndverk. Det trenger vil flere av som kan bringe videre. Som dame med bare litt innsikt i dette er det veldig inspirerende og eg tenker det er med å bidra til åt også flere jenter vil prøve samme vei. Det er ein glede å nominere Rebekka til å kjempe om plassen til å bli Norges hyggeligste håndverker 2023 det fortjene ho!

Nominasjon av Inga Pernille Vold

30. april 2023

Rebekka er et av de mest herligste menneskene som finnest. Hun er hardtarbeidende, selvsteding og utrolig god med alle hun møter. Hun brenner for håndtverket og er et stort forbilde for andre. Jeg ser utrolig mye opp til henne pg håper en dag at jeg kan være like god som henne, både som menneske og håndtverker. Hun stråler å det smitter på andre. Vi blir gøad rundt rebekka. Dette er noe hun virkelig fortjener! Hun vil rule som en dronning av norges hyggeligste håndtverker.

Nominasjon av Kyrre Johan A. Nordnæs-Enerhaug

2. mai 2023

Rebekka er ei morsom og hyggelig jente med svært god kompetanse på det meste innen tømreryrket. Hu har en forkjærlighet for gamle norske håndverkstradisjoner og spesialiserer seg innen dette. Hvor mange av dagens lærlinger gjør det? Med Rebekka får du både Norges hyggeligste tømrer og solid utført arbeid!

Nominasjon av Mari Stormark Helland

2. mai 2023

Denne dama her! Ikkje berre snekrer ho, men ho lærer seg gammel byggeteknikk. Ho lafter hus og inspirerer og imponerer. Eg har høyrt ho fortelje om kordan ho fant tømreryrket og formidlingsevnen hennes er unik. Ho er også skrekkelig morsom og byr på seg sjøl. Eg er alltid spent når eg ser ho har lagt noko ut i storyen på Instagram . Ho er rett og slett veldig interessant. Ei dame det er verd og følgje og som kan inspirere mange nye sjeler inn i håndverker yrket.

Nominasjon av Katarina Solend

4. mai 2023

Rebekka! Er seg selv 110% og jeg digger det. Hun brenner for faget og har funnet sin nisje innen tradisjonshåndverk. Jeg blir så innspirert av det hun får til og ikke minst det hun deler av sin hverdag som tømrer. Det er ikke mange jenter i dette yrket, og spesielt ikke innenfor gammel tradisjonshåndverk! Så det er gøy å se henne vise vei den retningen. Virkelig en viktig jobb hun gjør. Og hun gjør det med en glede og humor. kan ikke la vær å trekke på smilebåndet når hun dukker opp på SoMe. En latter forlenger livet, og her bidrar hun virkelig! På en super måte. Tradisjonshåndverk som lafting, utskjæringer og restaurering av gamle vinduer har aldri sett så gøy ut før. Heier på deg Bekka! så glad jeg har fått muligheten til å bli "kjent" med deg. Du er rå!

Nominasjon av Angelika Fossum

5. juni 2023

Utrolig flink tømrer som stuper inn i nye ting og lærer fort. Ekstremt engasjert og stå-på-vilje skal man lete lenge etter! Latteren hennes er helt spesiell og gjør en hver person glad! Og hun lyser opp atmosfæren. Hadde leid inn Rebekka hver gang e trenge en tømrer!

Nominasjon av Michelle Kuhn

22. juni 2023

Trivelig ung dame!

Nominasjon av Benedicte hurlen

22. juni 2023

Rebekka er alltid positiv, serviceinnstilt og pliktoppfyllende.

Nominasjon av Jaqueline Sulebust

25. juni 2023

Rebekka har en stå på vilje uten like, hun er lærevillig og hjelper til så godt hun kan. Så hjelper det så klart at hun er smilende blid! ☺️

;